Compania petroliera a demarat un program de ecologizare a unei suprafete de 200.000 de metri patrati in nordul Bucurestiului, in zona Straulesti, intr-o zona unde a functionat, intre 1934 si 2005, un depozit de produse petroliere. Anuntul a fost facut ieri de directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Cele 20 de hectare sint in proprietatea Petrom, dar Gheorghe s-a ferit sa precizeze ce va face exact compania cu terenul, dupa ecologizare. „Procesul de ecologizare se intinde pe maximum trei ani. Exista posibilitatea fie sa construim aici sediul central al Petrom, fie sa il vindem", a spus Gheorghe, care a mai precizat ca nu stie inca valoarea de piata a terenului. Directorul nu a exclus nici solutia combinata: adica vinzarea unei suprafete de teren catre dezvoltatorii imobiliari si pastrarea restului pentru construirea viitorului sediu al companiei.

Petrom va cheltui cu ecologizarea zece milioane de euro, data fiind complexitatea lucrarilor. In varianta probabila in care compania va vinde toata suprafata, Petrom va obtine o suma de citeva ori mai mare. Potrivit agentilor imobiliari, un metru de teren in zona se vinde si cu 500 de euro, dar, daca se va alege vinzarea unor suprafete mari, pretul poate scadea pina la 250 de euro. Astfel, daca va vinde toata suprafata, Petrom va incasa 50 de milioane de euro.