Fotbalistul de la Fiorentina a declarat ca politistii i-au facut marcaj timp de o saptamina pentru a turna despre afacerile nasului sau de cununie.

Conform unor dezvaluiri facute marti noapte la OTV, Mutu a spus ca timp de o saptamina a fost interogat de diverse persoane, care se recomandau drept politisti, pentru a deconspira eventuale afaceri ilegale ale nasului sau, Nicu Gheara. Totul a inceput de la o interventie telefonica a lui Gheara, in emisiunea de la OTV, in care, timp de o ora, acesta a acuzat autoritatile ca ii hartuiesc apropiatii, dind exemplul arestarii unui prieten al fiului sau, care a ramas la studii in Romania. „Sa se ia direct de mine, sa-mi lase familia si apropiatii. Asa au incercat si cu Mutu...", a declarat Gheara. Imediat dupa aceasta discutie, desi era tirziu si teoretic se afla in cantonament pentru meciul de ieri al Fiorentinei, Adrian Mutu a intervenit si el telefonic: „Intr-adevar, am avut si eu astfel de interactiuni cu politia in perioada in care am avut acele probleme la Chelsea (n.r. - cind a fost suspendat pentru consum de cocaina) de care nasul meu nu stia. Mi-au barat drumul cu o Dacie albastra ca in filmele proaste. Aveam tot felul de intilniri conspirative, chiar si in spatele blocurilor, mi-au dat chiar o carte de vizita cu date, presupun, false, pentru ca nu raspundea nimeni niciodata la acele telefoane. Povestea a durat mai bine de o saptamina, iar orice discutie ajungea invariabil la Nicu Gheara", a dezvaluit Mutu.

Gasit pozitiv in 2004

Fostul fotbalist de la Chelsea a fost testat antidoping pe 1 octombrie 2004, cind Mutu se afla la Londra. Specialistii in stupefiante sustin ca un drog de genul cocainei poate fi depistat in organism la maximum 72 de ore de la consum. Rezultatul testarii a fost dat publicitatii pe 12 octombrie, dupa ce Mutu participase, intre timp, la meciul disputat de Romania cu Cehia in preliminariile CM 2006, de unde rezulta ca drogul fusese consumat la Londra.

Pus in fata evidentelor, Adrian Mutu a recunoscut atunci ca a consumat cocaina in toamna anului 2004.

Suspendat, dar nu acuzat

Pe linie sportiva, fotbalistul roman a platit o amenda si a fost suspendat pe o perioada de sapte luni. Conform legilor din Romania si din Marea Britanie, Mutu nu a putut fi tras la raspundere si din punct de vedere penal doar pe baza propriei declaratii, potrivit careia ar fi consumat droguri, atit timp cit nu a fost prins detinind sau consumind stupefiante.

Gheara si-a prins filajul

Chiar daca nu este dat in urmarire generala, iar in tara nu este deschis nici un dosar penal pe numele sau, Gheara s-a autoexilat vara in Spania, iar iarna in Austria, de unde isi face simtita prezenta prin interventii periodice in media, cum a fost cea recenta de la OTV, sau ca finantator al unor evenimente mondene.

Totul a pornit de la un incident petrecut in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2004, cind Nicu Gheara a blocat, cu ajutorul acolitilor, doi agenti ai serviciilor secrete aflati intr-un Volkswagen Vento bleumarin, cu numarul de inmatriculare B-08-AGE, care il filau. Gheara a chemat un echipaj al politiei pentru a-i preda pe cei doi, iar chestorul Marian Tutilescu a recunoscut la acea data ca persoanele deconspirate ilar de Gheara apartineau structurilor informative. In mai multe declaratii ulterioare, Gheara a spus ca il banuieste de filaj pe Virgil Ardelean, interimarul de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor.

Politia neaga acuzatiile lui Mutu&Gheara Pina ieri, la Politie nu era inregistrata nici o plingere semnata de Nicu Gheara sau de Adrian Mutu si care sa fie legata de presiunile facute de politisti. „Nu avem cunostinta despre acest fapt. Domnul Mutu poate sa precizeze unde, cind si cine a facut acest lucru", ne-a declarat comisarul Cristian Ciocan, seful Biroului de presa de la Politia Capitalei. Acelasi raspuns l-am primit si de la reprezentantii Biroului de presa de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), care spun ca Adrian Mutu nu ar fi depus o plingere. La rindul lor, ofiterii de la Crima Organizata, cei care investigheaza cazurile de trafic cu droguri, neaga ca ar avea o ancheta in care sa ii cerceteze pe Adrian Mutu sau pe Nicu Gheara si, ca urmare, nici intilnirile cu acestia nu au avut loc. „Nu exista motiv sa ne intilnim cu nici unul dintre ei pentru ca nu avem dosare in lucru…", spun politistii. (G. Ghidovat)