Directorul general al EMS, Mircea Patrascoiu, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, desi numarul total al incidentelor si deranjamentelor provocate de intreruperea curentului electric a scazut cu 15-20% in 2006 fata de 2005, inter
Directorul general al EMS, Mircea Patrascoiu, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, desi numarul total al incidentelor si deranjamentelor provocate de intreruperea curentului electric a scazut cu 15-20% in 2006 fata de 2005, interventiile neautorizate au crescut cu 25%. Patrascoiu a spus ca sunt cazuri in care Electrica ajunge in instanta, pentru ca nu se intelege cu firma care a provocat incidentul. Consumatorii care au avut de suferit vor fi despagubiti dupa ce se va pronunta instanta, a precizat directorul general.
Potrivit acestuia, peste 30% dintre instalatiile electrice de la nivelul Capitalei au peste 30 de ani vechime, dand exemplul zonei centrale a Bucurestiului, care nu a putut fi modernizata pana acum. "Se incearca inlocuirea instalatiilor din centrul istoric, unde sunt cabluri vechi si de 50 de ani, care au fost proiectate pentru o anumita capacitate, mai mica decat cea pe care o suporta acum", a explicat directorul general al EMS.
In ceea ce priveste daunele provocate persoanelor casnice de ultimele pene de curent, Mircea Patrascoiu a spus ca, pana in prezent, Electrica a onorat toate cererile de despagubire, iar numarul acestora nu este mare. Referitor la incidentul de sambata trecuta, din Bucuresti, in urma caruia mai multe persoane s-au plans ca li s-au ars aparate electrocasnice, Patrascoiu spune ca o singura persoana a cerut despagubiri, iar cererea ei a fost onorata. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.