Doua tablouri de Picasso, in valoare de 50 de milioane de euro, au fost furate din locuinta de la Paris a nepoatei marelui artist. Cele doua tablouri, "Maya cu papusa", un portret al fiicei pictorului datand din 1938, si un portret din 1961 al lui Ja
Doua tablouri de Picasso, in valoare de 50 de milioane de euro, au fost furate din locuinta de la Paris a nepoatei marelui artist. Cele doua tablouri, "Maya cu papusa", un portret al fiicei pictorului datand din 1938, si un portret din 1961 al lui Jacqueline, a doua sotie a artistului, au fost furate in timpul noptii de marti spre miercuri din domiciliul nepoatei lui Pablo Picasso din Paris. Cele doua tablouri in ulei au fost furate de la domiciliul Dianei Widmaier, fiica Mayei, situat in arondismentul al VII-lea, un cartier sic al capitalei franceze, a indicat politia.
La fata locului nu au fost descoperite urme ale patrunderii prin efractie. Politia judiciara a inceput o ancheta. Prejudiciul se ridica la peste 50 de milioane de euro, potrivit politiei. Potrivit lui Paul Lombard, avocat al familiei, operele, care erau expuse pe pereti, erau protejate de un sistem de securitate. In momentul furtului, in casa dormeau doua persoane. Portretul Mayei a fost furat cu tot cu rama, in timp ce celalalt tablou a fost decupat din cadru. Potrivit lui Lombard, cele doua tablouri erau "cunoscute la nivel mondial". Cele doua opere de arta au apartinut intotdeauna familiei si au o valoare de piata "considerabila". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.