Intrarea Romaniei in UE atrage din ce in ce mai multe banci straine. Dupa ce Banca spaniola La Caixa, cea mai mare banca de economii din Europa, a depus la Banca Nationala a Romaniei, o notificare privind intentia de a deschide o subsidiara in Romania, Doha Bank a ales tot tara noastra pentru a intra pe piata bancara europeana.

Doha Bank, a cincea mare institutie de credit din Qatar in functie de valoarea de piata, va deschide o reprezentanta in Romania in urmatoarele trei luni, prima unitate a grupului arab in Europa, potrivit agentiei Dow Jones, citata de cotidianul ,,Gulf Times’’.

„Vom deschide o reprezentanta in Romania, urmata la scurt timp de o sucursala", a declarat directorul general adjunct al bancii, Raghavan Seetharaman, intr-un interviu acordat agentiei de presa Zawya Dow Jones, la forumul directorilor generali din Orientul Mijlociu, organizat de ,,Forbes’’ in Qatar. „Aceasta este prima noastra actiune care vizeaza accesul pe piata europeana", a afirmat oficialul Doha Bank, adaugind ca institutia financiara araba a mai depus patru cereri pentru a obtine licente de operare in Europa. (D.O.)