Sustinerea taxei de prima inmatriculare de catre Automobile Dacia este surprinzatoare, avand in vedere ca aceasta este discriminatorie, a declarat Onno Simons, prim consilier al reprezentantei Comisiei Europene in Romania."Taxa de prima inmatriculare
Sustinerea taxei de prima inmatriculare de catre Automobile Dacia este surprinzatoare, avand in vedere ca aceasta este discriminatorie, a declarat Onno Simons, prim consilier al reprezentantei Comisiei Europene in Romania."Taxa de prima inmatriculare este in acest moment discriminatorie. Sunt surprins ca oamenii de afaceri de la Dacia o sustin", a spus Simons, la o conferinta pe teme economice organizata de Banca Comerciala Romana, potrivit Mediafax. El a aratat ca saptamana trecuta comisarul european Laszlo Kovacs s-a aflat in Romania si a trasat linii directoare pentru imbunatatirea situatiei. Taxa de inmatriculare in Romania a fost introdusa la inceputul acestui an, motivul invocat de autoritati fiind acela ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderare. Comisia Europeana a criticat insa aceasta decizie, considerand ca nivelul ridicat al taxei pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare. Oficialii Dacia, subsidiara romaneasca a grupului francez Renault, au afirmat ca reducerea taxei va duce la scaderea vanzarilor Dacia si la limitarea investitiilor in industria de profil. Kovacs a declarat saptamana trecuta ca Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa auto in maxim sase luni, pentru a nu ajunge in fata Curtii Europene de Justitie. Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa prezinte Comisiei Europene, in cateva saptamani, o solutie privind taxa de inmatriculare. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.