Va trimit aceste randuri pentru faptul ca, in cotidianul pe care cu onoare il conduceti, a fost publicat un material care facea referire la o actiune a Directiei Nationale Anticoruptie, in urma careia ar fi trebuit sa fiu cercetat pentru luare de mita.
Apreciez ca relatia dintre institutiile pe care le reprezentam constituie un parteneriat bazat pe incredere, buna-credinta si fair-play, iar dialogul pe care il purtam trebuie sa ne respectam reciproc. Mai mult decat atat, cred ca respectarea deontologiei profesionale este obligatorie nu numai pentru politisti, ci si pentru jurnalisti.
Avand in vedere ca presa reprezinta barometrul fidel al opiniei publice si are o influenta hotaratoare asupra formarii perceptiei acesteia, cred ca, in situatia de fata, s-a prejudiciat imaginea publica a Politiei Romane, fapt ce poate determina scaderea increderii cetatenilor in aceasta institutie fundamentala a statului.
Consider ca cititorii dumneavostra au tot dreptul sa fie informati in mod corect si complet, sens in care va adresez rugamintea de a relua acest subiect, in contextul precizarilor ce v-au fost transmise de Directia Nationala Anticoruptie, care atesta faptul ca "din probele administrate nu a rezultat in nici un fel implicarea chestorului principal Fatuloiu Dan Valentin la savarsirea faptei, motiv pentru care, la data de 12.09.2006, procurorii au dispus declinarea competentei pentru solutionarea cauzei fata de invinuita Gogoasa Maria pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti".
Va asigur, domnule director, de intreaga mea disponibilitate pentru colaborare si dialog permanent.
Cu stima,
Inspector General al Politiei Romane chestor principal de politie
Dan-Valentin Fatuloiu