Istoricul american Kurt Treptow, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruperea sexuala a doua minore, a parasit ieri inchisoarea, dupa ce magistratii ieseni au admis cererea acestuia de eliberare conditionata. Tribunalul Iasi a dispus elibera
Istoricul american Kurt Treptow, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruperea sexuala a doua minore, a parasit ieri inchisoarea, dupa ce magistratii ieseni au admis cererea acestuia de eliberare conditionata. Tribunalul Iasi a dispus eliberarea inainte de termen a americanului, sentinta fiind definitiva si irevocabila. Kurt Treptow a fost eliberat din penitenciar in jurul orei 13.00, purtand niste haine ponosite si aratand mult mai slab decat in momentul incarcerarii, in prima faza el nefiind recunoscut de multi dintre jurnalistii prezenti la poarta inchisorii. Americanul a iesit pe poarta penitenciarului singur, purtand pe cap o sapca trasa pe ochi si ochelari de soare. El a incercat sa-si ascunda fata la vederea camerelor de filmat, iar la un moment dat, derutat de agitatia din jurul sau, a luat-o la fuga pe langa zidurile penitenciarului, ziaristii alergand dupa el. Aceasta, in conditiile in care un Jeep cu numere de leasing si fara nici un insemn oficial, il astepta la poarta. Dupa ce Treptow a alergat cateva zeci de metri, masina l-a ajuns din urma, a incetinit, iar el a urcat din mers. Kurt Treptow a cerut pentru prima data sa fie eliberat conditionat in luna ianuarie a acestui an, insa magistratii de la Judecatoria Iasi i-au respins cererea. Avocatii americanului au cerut ca acesta sa fie eliberat inainte de termen pentru ca a scris in detentie o lucrare stiintifica. Aparatorii lui Treptow au sustinut ca, potrivit legislatiei, pentru doua zile petrecute in celula scriind la lucrarea stiintifica lui Treptow ar putea sa i se taie trei zile din pedeapsa. Istoricul american, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruperea sexuala a doua minore, a fost inchis, in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, pentru mai putin de cinci ani. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.