Deja e limpede pentru oricine, nu trebuie sa fii un Hercule Poirot, ca lupta incrancenata cu Iisus face parte dintr-un plan-scenariu-afacere ce-i leaga si pe Jose Saramago si pe Paulo Coelho si pe Dan Brown, dar si pe multi altii, care stau in spatel
Deja e limpede pentru oricine, nu trebuie sa fii un Hercule Poirot, ca lupta incrancenata cu Iisus face parte dintr-un plan-scenariu-afacere ce-i leaga si pe Jose Saramago si pe Paulo Coelho si pe Dan Brown, dar si pe multi altii, care stau in spatele acestei blasfemii universale. O rezultanta a unei pleiade de autori de "best-seller-uri", gen "Holly Blood, Holly Grail", sau "The Second Mesia", de care sunt pline librariile din intreaga lume si care manipuleaza constinte predispuse gnosticismului. Daca Saramago, laureat al Premiului Nobel pentru literatura, avea sa pregateasca terenul literar, dar si un mare scandal mediatic, cu a sa "Evanghelie dupa Iisus", unde Mantuitorul este dus in derizoriu, Coelho avea sa introduca pe scara larga - printre milioanele de cititori si, mai ales, cititoare, mitul divinitatii feminine ("Al cincilea munte", "Diavolul si domnisoara Prym", ca si in "Veronica se hotaraste sa moara"), care trebuie sa insoteasca mantuirea, dar nu asemenea Fecioarei - mama, ci a unei soate divine. Tot "razboinicul luminii" este un fel de ghid de unda, prin "Alchimistul", al interpusilor cavaleri templieri, ce se regasesc din plin la Dan Brown si la precursorii acestuia. Totul pare o opera masono-literara, bine ticluita, necum discreta, dupa principul "cea mai mare inselatorie a Diavolului e sa ne faca sa credem ca nu exista..."
Ca atare, literatura de tip Dan Brown pica perfect peste modelul turnat de Saramago si Coelho, cu o Maria Magdalena prezentata ca sotie a lui Iisus cu care ar fi avut si un copil, ce ar fi dat nastere dinastiei merovingiene, desi adevarul istoric contrazice din start aceasta teorie a originilor regilor franci. De altfel, argumentul stiintific, in afara celui religios, distruge cam toate teoriile vehiculate de aceasta gasca anticrestina. Nu trebuie omisa aici nici recent discutata "Evanghelie dupa Iuda", la fel, un "best-seller" care doreste "sa rastoarne din temelii ceea ce se stia despre Iisus" si sa-l prezinte pe Iuda intr-o imagine mai mult decat favorabila, ca un binefacator al mesagerului divin, pe care l-a ajutat sa se lepede de oroarea trupului material. "Evanghelia dupa Iuda" a avut la baza o descoperire a unui manuscris copt, despre care "National Geographic" a facut un documentar de senzatie. La fel, cum tot un documentar de senzatie isi doreste si James Cameron cu al sau "Mormantul pierdut al lui Iisus", bazat pe descoperirea unor sarcofage care - afirma producatorii - ar cuprinde osemintele lui Iisus, ale Mariei, lui Iosif si ale Mariei Magdalena. Cameron si jurnalistul si regizorul Simcha Jacobovici - un evreu cu parinti din Romania -, vor promova pentru "Discovery Channel" acest documentar. Jacobovici a mai promovat, in urma cu doi ani, o alta escrocherie dovedita - "Jacob, the brother of Jesus" - cand ar fi gasit osemintele fratelui lui Iisus.
Fara nici un fel de proba in afara unor combinatii de nume, comune acelei perioade istorice si cu o asa-zisa proba ADN, ce nu demonstreaza mai nimic, Cameron si Jacobovici produc incununarea acestui plan ocult. Trebuie spus aici ca alaturarea lui Cameron - regizorul "Titanicului" - nu este intamplatoare. Cinematografia holywoodiana a contribuit si ea, din plin, la aceasta afacere internationala pe seama crestinismului. Si nu numai prin ecranizarea "Codului lui da Vinci". Cu cativa ani in urma a aparut filmul "The Body", in care exact asta se prezenta - marea descoperire, avant la lettre, a mormantului lui Iisus, in care se aflau si osemintele acestuia, fapt ce a zdruncinat credinta unui preot catolic personificat de Antonio Banderas.
Poate ca Iisus ar spune din nou: "Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!..."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.