Traian Ungureanu si Doru Buscu s-au intalnit aseara pe terenul arbitrului Robert Turcescu pentru a juca finala celor doua runde gazduite saptamina trecuta de paginile de opinii ale "Cotidianului", si plecate de la propunerea presedintelui Basescu de

Traian Ungureanu si Doru Buscu s-au intalnit aseara pe terenul arbitrului Robert Turcescu pentru a juca finala celor doua runde gazduite saptamina trecuta de paginile de opinii ale "Cotidianului", si plecate de la propunerea presedintelui Basescu de a-l numi pe Traian Ungureanu ambasador la Londra. Meciul a inceput prin asertiunea lui Traian Ungureanu, potrivit careia sustinerea pe care i-o acorda lui Traian Basescu de doi ani incoace, prin editorialele pe care le scrie, este intemeiata pe faptul ca presedintele a facut prima bresa in separarea mediului de afaceri de politica si in "dezlipirea" Justitiei de interese economice si politice.

Doru Buscu a ripostat imediat, precizind ca editorialele lui Traian Ungureanu s-au bucurat de prezumtia de buna-credinta pina in momentul in care presedintele i-a propus lui TRU, iar acesta nu a refuzat, postul de ambasador la Londra - fapt care, zice Buscu, ar putea lasa impresia ca editorialele lui Traian Ungureanu asteptau, cumva, o recompensa. "Si care e problema?", a pus TRU punct din fasa chestiunii care a iscat, de fapt, toata polemica. Buscu nu a reusit sa precizeze foarte clar care e problema si din acel moment, pastrind aparenta unui interlocutor asediat, Traian Ungureanu a preluat discret, dar tenace, conducerea ostilitatilor. El a inventariat marile merite ale presedintelui Basescu in zdruncinarea sistemului politic configurat in ultimii 17 ani, iar Doru Buscu le-a confirmat, dar le-a contrapus exemple contrarii mai degraba neconcludente - cum ar fi rasuflatul dosar Flota.

Cu alte cuvinte, desi pare sa fi vrut, Buscu nu a reusit sa arate ca in pofida frontului de lupta urias pe care l-a deschis impotriva oligarhiei si a sistemului ticalosit, presedintele Basescu a uitat descoperit un flanc inca ingust, in care evolueaza cu succes si traieste bine ceea ce unii numesc propriul sau grup de interese. In conditiile in care opiniile lui Traian Ungureanu au fost mai viguroase decat informatiile pe care pe care Doru Buscu a incercat, dar n-a reusit sa le aduca, bilele lui Turcescu l-au declarat, in mod zdrobitor, drept cistigator al finalei pe Traian Ungureanu. In final, protagonistii si-au propus inca o finala. (L.A.)

sursa video: Realitatea Tv


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.