Judecatorii argeseni au fost mai clementi decit cei bucuresteni: Gabriel Bivolaru este liber.

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost pus ieri in libertate, dupa ce Tribunalul Arges a mentinut decizia data in acest sens de instanta inferioara, Judecatoria Pitesti. Judecatorii au respins recursul formulat de procurori impotriva instantei pitestene, care considerase ca fiind intemeiata cererea de eliberare conditionata a lui Bivolaru, detinut la Penitenciarul Colibasi. Decizia instantei s-a bazat si pe un raport de penitenciar, din care reiesea ca Bivolaru a avut un comportament exemplar in inchisoare.

Cererea similara formulata anul trecut de Bivolaru, aflat pe atunci in Penitenciarul Rahova, a fost respinsa de instantele bucurestene, atit pe fond, cit si in recurs.

Gabriel Bivolaru a fost condamnat, in 2004, la cinci ani de inchisoare, pentru prejudicierea BRD cu mai bine de 2.200 de miliarde de lei vechi, contractind mai multe credite prin zece firme pe care le controla impreuna cu sotia sa, Mona de Freitas. Aceasta din urma a fugit din tara imediat ce Parchetul a demarat cercetarile privindu-l pe Bivolaru.