Antrenorul Stelei a declarat ca Radoi este mai inteligent decit cei care isi dau cu parerea despre el, ultimul fiind chiar antrenorul Romaniei. Tensiunea meciului cu Olanda, cel mai important din preliminariile Euro 2008, incepe sa-si spuna cuvintul cu injuraturi printre dinti. Antrenorul formatiei Steaua, Cosmin Olaroiu, a declarat simbata ca Mirel Radoi este mult mai inteligent decit cei care-si dau cu parerea despre el, replicindu-i, astfel, selectionerului Victor Piturca, dupa ce acesta il criticase pe stelist pentru declaratiile legate de echipa nationala. Suparat pe neconvocarea la amicalul cu Moldova, Radoi spusese: „Ma axez deocamdata pe echipa de club. Steaua a fost pina acum echipa nationala a Romaniei".

„Eu stiam ca multi oameni au murit la Revolutie tocmai pentru ca astazi sa ne putem exprima liber. Radoi cred ca este unul dintre cei mai inteligenti jucatori pe care i-am intilnit in cariera. Putini sint cei care au facut ceva pentru Steaua si au dreptul sa critice aceasta echipa. Tot felul de ratati, esuati... Insa cu totii avem dreptul la o opinie. Radoi tine foarte mult la aceasta echipa, este viata lui si de aceea a declarat ca Steaua este echipa lui nationala. Eu am zis ca Radoi este mai inteligent decit cei care-si dau cu parerea despre el", a spus Olaroiu. Selectionerul Victor Piturca declarase ca, „daca se da mai inteligent decit pare, este rau pentru Radoi", precizind ca, „daca joaca cum a jucat in ultimul timp, ar trebui sa se astepte sa nu fie convocat la echipa nationala. Depinde numai de Radoi, a lipsit o buna bucata de timp. Eu le spun jucatorilor ca trebuie sa-si faca datoria in teren si nu in afara lui". Selectionerul a refuzat insa sa-i raspunda lui Olaroiu, declarind pentru NewsIn: „Eu nu vreau sa intru in polemica, deoarece nu ma intereseaza ce spune altcineva despre mine". Din tot scandalul, cel mai rau a iesit Radoi, care a cedat nervos la Arad, unde a fost eliminat pentru intrari dure la adversari.

De data aceasta, Olaroiu nu l-a aparat direct pe Radoi, dar i-a gasit circumstante atenuante in greselile de arbitraj: „Consider ca in masura sa vorbeasca despre acest meci sint arbitrii. De multe ori, la noi, ei sint figurile principale intr-un meci de fotbal si au tinut mortis sa o faca si la meciul acesta. La Goian a fost penalty si nici la Iacob nu a fost ofsaid".