Ziarul ZIUA prezinta un drept la replica al senatorului PSD, Aristide Roibu, ca urmare a publicarii, in data de 21.12.2005, a materialului "Judecatoarea Hrebenciuca", care avea in vedere dezvaluiri facute de cotidianul "Gandul", citat de mai multe or
Ziarul ZIUA prezinta un drept la replica al senatorului PSD, Aristide Roibu, ca urmare a publicarii, in data de 21.12.2005, a materialului "Judecatoarea Hrebenciuca", care avea in vedere dezvaluiri facute de cotidianul "Gandul", citat de mai multe ori in articol. Judecatoarea Andreea Ciuca era acuzata ca s-ar fi folosit de influenta senatorilor PSD Viorel Hrebenciuc, Aristide Roibu si de cea a senatorului UDMR Gyorgy Frunda, pentru a il determina pe fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, sa nu o revoce din functia de presedinte al Tribunalului Mures si pentru a accede la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Prezentam in continuare dreptul la replica al senatorului Roibu.
"Stimate Domnule Director General,
In ziarul dvs. nr. 5310 din 21.12.2005, in articolul "Judecatoarea Hrebenciuca" au fost formulate acuzatii asupra activitatii mele, fara ca autorii articolului sa-mi solicite punctul de vedere. Din aceste considerente, va rog sa-mi publicati urmatorul drept la replica:
Este total eronata sustinerea ca eu am apelat la fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, pentru ca doamna judecator Andreea Ciuca sa devina membru al Consiliului Superior al Magistraturii, intrucat, potrivit Legii nr.92/1992 privind organizarea judecatoreasca, cei 17 membri ai CSM erau alesi de Camera Deputatilor si Senat. Conform prevederilor legale la acea vreme, Rodica Stanoiu nu avea nici o competenta in materia desemnarii membrilor CSM si, in consecinta, va rog sa retineti ca sustinerile celor ce v-au furnizat asemenea informatii sunt fanteziste.
In ceea ce priveste afirmatiile ca as fi beneficiat de sprijinul doamnei judecator Andreea Ciuca pentru a castiga cateva procese comerciale stramutate de la Bacau la Targu Mures, precizez ca afirmatiile sunt de asemenea neadevarate, intrucat singurele litigii in zona in care am fost implicat inainte de anul 2000, la care s-ar putea face referire, erau de natura civila si nu comerciala, au fost stramutate de la Targu Mures la Bacau si nu invers."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.