Expozitia Body, Mind&Spirit aduna psihologi, sportivi, dieteticieni, dansatoare din buric si vinzatori de spiridusi electronici. Toti spun ca stiu calea spre sanatatea fizica si mintala.

Intrarea in programul expozitiei, care are loc weekendul asta la Teatrul National Bucuresti, s-a facut vineri pe „Calea sabiei", o demonstratie de scrima japoneza a Clubului Roman de Kendo.

Invins de un batrin de 90 de ani

Inarmati cu niste sabii de bambus ca niste umbrele inchise, cu coifuri de protectie si o platosa care sa-i apere de loviturile adversarului, citiva dintre putinii adepti ai kendo-ului in Romania au aratat spectatorilor, putini si ei, cam cum ar fi invatat sa minuiasca sabia daca aveau un tata samurai. „Cei care vin la kendo sint oameni cu studii care vor sa-si gaseasca o identitate. Sint oameni carora trebuie sa le placa disciplina si care pot suporta umilinta", spune senseiul Ion Girbe, presedintele Departamentului Roman de Kendo, care a fost umilit si el de un maestru al kendo-ului din Japonia: „Era un batrin de 90 de ani, nici casca n-a putut sa si-o puna singur, dar avea 9 dani, un nivel aproape de neatins in kendo. Nu mi-a iesit nimic cu el, imi stia dinainte toate miscarile". Calitatea luptatorului se cunoaste dupa taria strigatului de lupta, kiai, care ar trebui sa sperie si un urs, nu doar sa intimideze adversarul. Daca kiai-ul e cit un „chit", mai mult ca sigur ca luptatorul va fi mincat de viu in lupta.

Periuta de dinti cu particule din argint

La expozitia Body, Mind&Spirit, o firma din Republica Moldova, care importa produse din Coreea, via Germania, se lauda cu periuta de dinti cu particule din argint, care nu doar curata dintii, dar omoara si microbii, si cu pasta de dinti cu argint in compozitie.

Dansul din buric, cheia spre feminitate

La standul de vizavi poti sa vezi un aparat cit cheia de la masina, care era cit pe ce sa fie botezat ELF (extremely low frequency) si despre care vinzatorii zic ca e cheia recuperarii si echilibrarii energetice. Cum ELF-ul era deja marca inregistrata, producatorii au trebuit sa se resemneze si sa-si vinda dispozitivul electronic sub numele de Spiridus. La un alt stand, orice femeie putea sa invete cum sa devina mai femeie, cu ajutorul dansului din buric si al dansurilor sacre, si avea si o dansatoare din buric de la care sa ia exemplu.