Holender nu mai "biseaza"
Ioan Holender, directorul de origine romana al Operei de Stat din Viena, a anuntat ca nu va mai accepta un nou mandat, dupa incheierea actualului. "Nu mai stau la dispozitie pentru prelungirea contractului meu cu Opera de Stat din Viena dupa sfarsitul acestuia (30.08.2010), deoarece nu pot asigura calitatea necesara pregatirilor pentru stagiunea 2010-2011 in perioada de pana atunci - transmite Holender. Astfel, voi parasi dupa 19 ani de mandat (cel mai indelungat mandat din istoria de 140 de ani a institutiei) Directia Operei, dupa stagiunea 2009-2010". Holender, nascut in 1935 la Timisoara, conduce opera din capitala austriaca din aprilie 1992, avandu-i ca predecesori pe Gustav Mahler, Richard Strauss, Karl Bohm si Herbert von Karajan. (L.D.)
Premiile CRP
In cadrul celei de-a opta editii a Galei Premiilor Clubului Roman de Presa (CRP), care se va desfasura in luna aprilie, vor fi premiate ceele mai bune materiale jurnalistice care au fost publicate in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2006. Anul acesta, CRP acorda urmatoarele premii: editorial, presa scrisa; reportaj-ancheta, presa scrisa; caricatura de presa; emisiune de stiri radio; reportaj radio; talk-show radio, emisiune de stiri TV; reportaj-ancheta TV; talk-show TV; jurnalism economic; jurnalism cultural; jurnalism sportiv; jurnalism de stiinta; interviu; jurnalism online. Materialele inscrise in concurs trebuie sa fi fost facute publice in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2006, anunta Clubul Roman de Presa. Clubul Roman de Presa va acorda si anul acesta Premiul Dumitru Tinu unei societati de presa locale, pentru rezultate deosebite in cursul anului 2006. Regulamentul de concurs si detaliile pentru fiecare premiu sunt disponibile pe pagina de Internet a Clubului, la adresahttp://www.pressclub.ro/premii. Data limita pentru inscrierea in concurs este 16 martie 2007, orele 16.00. (D.C.)
Targuri si bazare cu martisoare
La Muzeul Taranului Roman se deschide azi, la orele 10.00, Targul Martisorului care va functiona, intre orele 10.00-18.00, pana pe 1 martie. Organizatorii spun ca vor fi prezenti vreo 150 de fabricanti de martisoare (traditionale), iar frumoasa poveste a martisorului scrisa de Irina Nicolau va fi lecturata, ca in fiecare an, in cadrul targului. Azi si maine, mai este deschis si Bazarul geologic de Martisor - cu vanzare de minerale, fosile si geme - la Muzeul National de Geologie unde sunt expuse si martisoarele confectionate de copii in cadrul atelierelor de creativitate. La Sala Dalles a fost creat un univers in alb si rosu, sub denumirea "D'alle Martisorului", accesibil pana pe 8 martie. (L.D.)
O noutate extraordinara pentru melomani
De luni, 19 februarie, Radio Romania Muzical poate fi ascultat in toata tara precum si in Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican. Programul este transmis necodat prin Satelitul Thor III si poate fi captat in cadrul pachetelor Focus Sat si Digi Sat precum si cu orice receptor digital plasand antena pe coordonatele 0,8 - 1 grad vest, Polarizare Verticala, Simbol Rate 28000 si selectand frecventa 11727 MHz. Date tehnice identificate automat FEC: 5/6, NID/TID: 4369/2, SID 44, APID 6163.