Echipa lui Olaroiu a lasat o impresie atit de proasta Sevillei incit antrenorul Juande Ramos a constatat ca spaniolii au controlat cum au vrut jocul.

De cind Steaua a eliminat-o pe Valencia am trait cu senzatia ca fotbalul romanesc este puternic la nivelul echipelor de club. Dupa doi ani de iluzii a fost suficienta o tragere la sorti cruda, care sa le aduca ros-albastrilor un adversar puternic, menit parca sa stinga si ultimele pilpiiri ale celor care inca nu se convinsesera de decalajul fata de Europa dupa esecurile cu Lyon si Real Madrid. Precum acestea doua, FC Sevilla a transformat-o pe Steaua intr-un sparring partner, jalnic pe alocuri, astfel incit antrenorul Juande Ramos a spus la sfirsitul meciului din Andaluzia, cistigat cu 1-0: „Am controlat jocul cum am vrut. Faptul ca aveam un avantaj de doua goluri ne-a permis sa jucam astfel, dar atunci cind a marcat Kerjakov am transat calificarea".

Petre Marin, o „trompeta"

Scorul general al dublei intilniri FC Sevilla-Steaua a fost 3-0, iar ziarul „AS" a facut din cronica meciului o intoarcere in timp: „Steaua din prezent nu seamana nici pe departe cu acea minunata combinatie de talent si maiestrie pe care Iordanescu, Lacatus, Balint, Belodedici si restul o formau". Acelasi ziar l-a desemnat „trompeta meciului" pe internationalul Petre Marin, caruia „i-a lipsit coordonarea, nu si-a asumat responsabilitati si care a fost depasit, fiind schimbat la pauza". „Durul meciului" a fost Ovidiu Petre, care l-a scos din joc pe Puerta, luxindu-i glezna stinga. Ziarul local „Estadio Deportivo" a fost cel care a pus degetul pe rana, scriind: „Steaua nu a parut in nici un moment motivata de mult trimbitatele prime anuntate de Becali. Poate acest meci a folosit la spulberarea intrebarilor de genul «Ce s-ar fi intimplat daca Sevilla si Steaua s-ar fi intilnit anul trecut in finala Cupei UEFA?». Ei bine, nimic, pentru ca Sevilla tot ar fi cucerit trofeul".

Sevilla vs Il Luce

Desi FC Sevilla s-a impus categoric cu doar o jumatate dintre titularii obisnuiti in teren, conducerea Stelei continua sa tina coada sus. „Nu poti sa spui ca au fost mult peste noi, am jucat noi prost. Joi am cam dominat o echipa care bate Barcelona si Realul, e mare lucru", a spus Gigi Becali, patron care, dupa iesirea Stelei din Liga Campionilor, declama despre cistigarea Cupei UEFA. Nu numai ca nu a fost asa, dar, dupa egalul de salon de la Lyon, Steaua a suferit doua infringeri fara a mai marca vreun gol. Pe de alta parte, Sevilla parcurge in continuare drumul strabatut in totalitate anul trecut, iar noua adversara ii va fi Sahtior Donetk, echipa la care evolueaza Rat si Marica si care e antrenata de Mircea Lucescu.

Hopa-Mitica Dumitru Dragomir declara in urma cu citeva saptamini ca Romania se afla in primele zece natiuni fotbalistice ale lumii si ca vom ajunge departe daca nu ne vindem valorile. Opinia presedintelului Ligii Profesioniste de Fotbal s-a schimbat radical dupa esecurile de joi seara: „Sa punem in rama rezultatele de anul trecut, in urmatorii 15 ani nu vom mai vedea asa ceva. Asta e valoarea, mai mult nu putem. Nu ne mai intilnim cu asa ceva in urmatorii 10-15 ani". (V.D.)