Ruxandra Dragomir mai ajungea la o astfel de performanta in 2001.

Venita din calificari, jucatoarea romana de tenis Raluca Olaru (foto) isi va vedea visul cu ochii, urmind sa o infrunte pe americanca Venus Williams, intr-una din semifinalele turneului de la Memphis, dotat cu premii in valoare de 175.000 de dolari. „Visul meu este sa joc cu Venus Williams. Chiar daca am un meci dificil in sferturi, in aceasta faza a competitiei totul este posibil", anticipa Raluca Olaru inaintea disputarii partidei cu australianca Samantha Stosur, cap de serie numarul patru.

Si-a luat tatal prin surprindere

Iar norocul i-a suris, romanca ajungind in semifinale gratie abandonului lui Stosur, la scorul de 5-1 pentru Olaru. „Raluca mi-a povestit ca Stosur a avut probleme la stomac. A intrat pe teren crezind ca va trece usor de o jucatoare venita din calificari. Numai ca Raluca a jucat bine, a servit sase asi in aceasta partida, asa ca Stosur a decis sa se retraga", povesteste tatal jucatoarei romane de tenis, Adrian Olaru. Pentru aceasta performanta, Raluca Olaru, care a reusit cel mai bun rezultat al unei jucatoare romane in ultimii ani, si-a asigurat un cec de 7.105 dolari si 65 de puncte ATP. „Probabil nu are sanse prea mari cu Venus Williams. Am urmarit ultimele meciuri ale americancei si a servit cite 8-10 asi. Incepe sa-si revina. Sa nu uitam totusi ca a fost lidera clasamentului WTA, a cistigat cinci turnee de Grand Slam", a adaugat Adrian Olaru, pe care performanta fiicei sale l-a luat prin surprindere: „Cumparasem bilet de avion pentru astazi (n.r.-vineri). Dar uite ca Raluca este inca in concurs, asa ca a trebuit sa-l schimb".

Principala arma: psihicul

Raluca Olaru a inceput sa joace tenis la virsta de 7 ani. „Prin 1996, jucam fotbal, o data pe saptamina, la baza Keoke, si am vazut acolo un antrenor tinar de tenis, Valentin Mitrea, cu vreo 10-12 pici. I-am zis ca i-o aduc si eu pe Raluca. Dupa numai citeva luni, devenise cea mai buna, iar antrenorul mi-a zis sa investim mai mult in ea ca este talentata", a mai spus Adrian Olaru. Anul 2003 a fost cel mai bun din cariera Ralucai: a devenit campioana continentala, a cistigat Mastersul in Europa. Gratie acestor rezultate, Raluca a fost inclusa in echipa ITF, iar asta i-a permis ca, in 2005, sa joace cele mai mari turnee de tenis la junioare. La Roland Garros, Raluca a ajuns in finala, pentru ca, in 2006, la Australian Open sa joace in semifinale. In prezent, jucatoarea se antreneaza cu Silviu Zancu. „Cu domnul Zancu, Raluca a facut din 2002 pregatire psihologica, iar din ianuarie 2006, a inceput sa se si antreneze sub comanda lui. Dupa parerea mea, principala arma a Ralucai este psihicul", a mai spus tatal Ralucai Olaru.