Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) cu sprijinul MAI si al partenerilor straini, a infiintat Centrul National pentru Integritate (CNI), care, pentru cel putin trei ani, va monitoriza activitatea institutiilor anticoruptie. Totodata, CNI
Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) cu sprijinul MAI si al partenerilor straini, a infiintat Centrul National pentru Integritate (CNI), care, pentru cel putin trei ani, va monitoriza activitatea institutiilor anticoruptie. Totodata, CNI isi propune sa consilieze persoanele care depun petitii "in contextul slabei increderi a cetatenilor in institutiile anticoruptie romanesti si a necesitatii reducerii coruptiei pe termen lung. AID Romania, Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, cea a Finlandei si a Suediei, cu Asociatia Atlantica a Tinerilor Lideri Politici si Euro 26 au prezentat, ieri, Centrul National pentru Integritate, care va functiona ca un centru pentru analiza si prevenirea coruptiei, intocmind analize si rapoarte semestriale cu privire la progresul institutiilor anticoruptie din Romania si va oferi asistenta acestora pentru prevenirea si combaterea acestui fenomen. De asemenea, in cadrul centrului vor putea efectua stagii de practica studentii de la institutiile de invatamant de stat sau private, dar si de la Academia de Politie, iar in functie de rezultatele obtinute vor fi recompensati cu perioade de stagiatura in cadrul institutiilor europene. Potrivit directorului CNI, Alexandru Cumpanasu, pe langa sprijinul material acordat de MAI, la organizarea centrului au mai contribuit Marea Britanie cu 75.000 de lire sterline si Olanda cu 14.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.