Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va plati in aceasta iarna firmelor de deszapezire o suma estimata la aproape 360 de milioane de lei (106 milioane de euro), o treime din fonduri fiind acordate doar pentru intretinerea utilajelor,
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va plati in aceasta iarna firmelor de deszapezire o suma estimata la aproape 360 de milioane de lei (106 milioane de euro), o treime din fonduri fiind acordate doar pentru intretinerea utilajelor, fara ca societatile selectate sa lucreze. Compania de Drumuri a incheiat pentru perioada de iarna 2006-2007 aproximativ 245 de contracte de deszapezire, cu o valoare totala estimata de 359,4 milioane de lei.
Printre firmele care au obtinut astfel de contracte figureaza Euroconstruct, UMB Spedition, PA&CO, Tel Drum Teleorman, Argecom Pitesti, Delta ACM 93 Bucuresti, Romstrade Giurgiu, Gecor Giurgiu, Dimar Bucuresti. Circa 27% din aceasta suma (28,6 milioane de euro) reprezinta valoarea totala estimata a banilor pe care firmele le primesc in perioada in care nu desfasoara lucrari de deszapezire pe drumurile nationale, pentru intretinerea utilajelor. Pana la 15 ianuarie au fost deja cheltuite sume totalizand aproape 22% din valoarea totala a contractelor, respectiv 79 milioane lei (23 milioane de euro). Contractele pentru deszapezire au fost incheiate la finele anului trecut, inainte de inceperea sezonului rece, ninsori importante fiind anuntate pentru sfarsitul acestei saptamani. In acest interval nu au fost inregistrate ninsori abundente, cu exceptia catorva zile din lunile noiembrie 2006 si ianuarie 2007. Firmele care au incheiat cu autoritatile contracte de deszapezire sunt obligate, potrivit legii, sa retina, la un anumit punct de stationare, autovehiculele pregatite pentru interventie in vederea degajarii prompte a drumurilor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.