Presa din Portugalia a remarcat superioritatea "vulturilor", precizind ca meciul a fost o simpla formalitate inaintea fazelor superioare ale Cupei UEFA.

Fata de Steaua, Dinamo avea sanse reale, joi seara, de a se califica in optimile Cupei UEFA. Golul primit in ultimul minut de joc in tur, la Lisabona, nu mai poate conta nici ca motiv de invocare a ghinionului, atit timp cit Benfica s-a impus cu 2-1 pe terenul „ciinilor". Cei 15.000 de suporteri dinamovisti prezenti in „Groapa" au primit o speranta de doi bani dupa 25 de minute de joc, cind Catalin Munteanu a restabilit egalitatea perfecta a celor doua manse. In repriza secunda, „ciinii" si-au etalat insa limitele in fata formatiei venite din Liga Campionilor. Anderson (min. 50) si Katsouranis (min. 64) au aplicat formula „quod erat demonstrandum" si Benfica asteapta meciul cu PSG.

Rednic si-a prelungit contractul

La final, tehnicianul Mircea Rednic a facut o radiografie amara a meciului. „Jucatorii isi dau seama acum ca Benfica putea fi intrecuta, dar in meciul asta noi am fost amatori, cu totii. Repriza a doua parca a fost din alt meci, dar diferenta dintre noi si ei asta este. Imi pare rau, am fi putut mai mult, dar asa sintem noi, romanii, asa s-a intimplat si la Lisabona, cind am primit gol in minutul 89", a declarat Mircea Rednic, care, dupa finalul partidei, si-a prelungit contractul cu Dinamo pentru inca un an. Ieri, alti doi jucatori au semnat contracte cu echipa lui Rednic, angolezul Mateus de la Gil Vicente si francezul Fabrice Fernandez, ultima data la Beitar Ierusalim.

Cohn acuza

Desi isi puneau mari sperante in calificare, oficialii de pe Stefan cel Mare au fost dezamagiti, dar resemnati de diferenta dintre cele doua formatii. „Asta e valoarea noastra. Poate cu putina sansa si daca eram mai atenti era altceva. Am intilnit o echipa cu buget mare. La noi campionatul este intrerupt, la ei este in desfasurare. La anul ne vom mobiliza mai bine. Nu intotdeauna buturuga mica rastoarna carul mare", sustine actionarul Vasile Turcu, in timp ce Vladimir Cohn il inteapa pe Mircea Rednic: „Asta e realitatea, nu am reusit sa ne concentram suficient. Nu cred ca alcatuirea formatiei a fost una foarte fericita, Ropotan trebuia sa joace in locul lui Serban sau Munteanu".

Se apropie Olanda Pe linga calificarea in tururile superioare, Romania a pierdut, prin eliminarile Stelei si ale lui Dinamo, lupta prezentului cu coeficientii UEFA. Tara noastra a fost devansata de Spania si de Anglia, dar s-a departat de Germania si Portugalia, anulind posibilitatea ca, peste doua sezoane, sa joace cu trei echipe in Liga Campionilor. Portughezii i-au depasit chiar si pe nemti, ocupind locul cinci. In conditiile in care toate echipele romanesti au fost eliminate, tara noastra ar putea pierde si locul sapte. Olanda se afla la aproximativ 1,5 puncte in spatele nostru si mai are doua echipe din sapte in competitiile continentale. Pe de alta parte, in conditiile actuale, doar simpla taiere a coeficientului din sezonul 2002/2003 ar aduce Romania direct pe locul cinci, la cinci puncte distanta de Germania. Acest clasament ar conta incepind cu sezonul 2009/2010, cind tara noastra ar putea avea doua echipe direct in grupele Ligii Campionilor. (F.D.)