Blocul National Sindical (BNS) considera "penibila" atitudinea Ministerului Afacerilor Externe, "prin care se incearca dregerea busuiocului in problema vizelor impuse de Spania lucratorilor romani cu contracte mai mari de sase luni de zile". "Cons
Blocul National Sindical (BNS) considera "penibila" atitudinea Ministerului Afacerilor Externe, "prin care se incearca dregerea busuiocului in problema vizelor impuse de Spania lucratorilor romani cu contracte mai mari de sase luni de zile". "Consideram ca explicatiile date de Corina Vintan sunt puerile si dovedesc, din nou, lipsa de profesionalism a functionarilor MAE.
In loc sa joace cartea "demersurilor diplomatice", reprezentatii MAE ar fi facut mai bine sa recunoasca deschis ca au stat cu mainile in san si au permis introducerea unor masuri abuzive pur si simplu din incompetenta si necunoastere a legislatiei europene", precizeaza conducerea BNS. Sindicalistii atrag atentia functionarilor MAE ca nu au inteles diferenta dintre masurile tranzitorii cu privire la Tratatul de Aderare a Romaniei la UE si impunerea de vize cu incalcarea prevederilor Directivei 38/2004 (act normativ comunitar obligatoriu tuturor statelor membre). "Asteptam cu interes momentul in care MAE va avea un conducator capabil sa faca ordine si sa-l scoata din starea de sat fara caini in care se afla in prezent. Intre timp, cerem demiterea purtatorului de cuvant - presupunand ca exista un factor de decizie care poate face acest lucru - pentru incercare de influentare a actiunii juridice pe care BNS a introdus-o la forurile competente europene spre judecare", mai precizeaza BNS. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.