Dinamo a ratat joi seara calificarea in "optimile" Cupei UEFA, dupa 1-2 (1-0) cu Benfica in mansa a doua a 16-imilor de finala (0-1 in tur, la Lisabona). "Cainii rosii" au sperat 50 de minute intr-un mare rezultat, conducand cu 1-0, dar doua faze
Dinamo a ratat joi seara calificarea in "optimile" Cupei UEFA, dupa 1-2 (1-0) cu Benfica in mansa a doua a 16-imilor de finala (0-1 in tur, la Lisabona). "Cainii rosii" au sperat 50 de minute intr-un mare rezultat, conducand cu 1-0, dar doua faze fixe (lovituri de la colt) au fost suficiente pentru ca "vulturii" sa se impuna.
Rednic a declarat ca jucatorii sai au realizat ca Benfica este o echipa ce poate fi invinsa, dar ca "au fost cu totii amatori" in meciul de joi seara. "Repriza a doua parca a fost din alt meci, dar diferenta dintre noi si ei asta este. Am luat doua goluri din faze fixe, care puteau fi evitate. Imi pare rau, am fi putut mai mult, dar asa suntem noi romanii, asa s-a intamplat si la Lisabona, cand am primit gol in minutul 89. Am insistat la pauza pe fazele fixe, dar primul gol al lor a picat foarte repede si ei au speculat greselile noastre", a spus antrenorul lui Dinamo, care si-a felicitat insa jucatorii pentru parcursul din Cupa UEFA. Rednic a mai declarat ca Dinamo merita penalty la faza din minutul 34, cand Danciulescu a cazut in careu (atacantul a primit "galben" pentru simulare). "Daca nu eram o echipa din Romania se acorda penalty", a spus Rednic. Actionarul Vasile Turcu a declarat ca nu are ce sa le reproseze jucatorilor. "Cu putina sansa, puteam marca si in repriza a doua. Am sperat la 1-0, am crezut in sansa noastra, dar fotbalul nu se bazeaza doar pe sansa. Am jucat totusi cu o echipa care are un buget de peste 100 de milioane de euro anual", a spus Turcu. Un alt actionar, Vladimir Cohn, a spus ca echipa trimisa in teren de Rednic nu a fost cea mai potrivita si ca, dupa prima repriza, se astepta la calificare. "Cred ca se putea face o echipa mai agresiva, poate cu Ropotan in locul lu Serban...", a spus Cohn. Portarul Bogdan Lobont a declarat ca Dinamo a demonstrat ca poate face fata oricarui adversar, chiar daca a iesit din Cupa UEFA. "Mai speram la 1-1, pentru ca speranta moare ultima, am dorit si am sperat din tot sufletul sa ne calificam. Benfica a demonstrat ca este o echipa mai mare la sfarsitul celor doua meciuri. Cu siguranta, Dinamo a demonstrat ca este o echipa mare si poate face fata oricarui adversar", a spus Lobont. (MIG)
DINAMO - BENFICA 1-2 (1-0)
Au marcat: C. MUNTEANU (24) / ANDERSON (50), KATSOURANIS (64).
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 15.000.
DINAMO: Lobont - Blay, Moti, St. Radu, Pulhac - Ad. Cristea (77 Ze Kalanga), Margaritescu, D. Serban (46 Balace), C. Munteanu (59 Mendy) - Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
BENFICA: Quim - Nelson, Luisao, Anderson, Leo - Katsouranis (88 Beto), Petit, Karagounis - Simao - Derlei (86 Paulo Jorge), Miccoli (75 Nuno Gomes). Antrenor: F. Santos.
Cartonase galbene: Moti (22), Danciulescu (34).
Au arbitrat: N. Vollquartz - T. Jensen, B. Abildgaard (toti din Danemarca).
In tur: Benfica - Dinamo 1-0.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.