TVR 1 difuzeaza in direct Gala Premiilor Oscar in noaptea de 25 spre 26 februarie, de la ora 0.50. La casca de translatie, birfe, cirteli, Ada Rosetti, sef Serviciul Achizitie - Vinzare Programe si Subtitrare al TVR. Realizatoare „Cineguerrilla", de la Radio Guerrilla.

Care-i sarutul favorit din filme?

Imi amintesc de doua scene, amindoua ceva mai mult decit simple saruturi. Una este cea in care Mel Gibson si Renee Russo isi compara cicatricele in „Lethal Weapon 3", iar cealalta este cea intre Naomi Watts si Laura Harring in „Mulholland Drive".

Impuscatura favorita?

Tii minte cum tragea Arnold cu pusca aia cu teava taiata, in timp ce mergea cu motocicleta, in „Terminator 2’’? Sau scena cu glontul urmarit in slow motion in „Matrix’’? Sau Bruce Willis tragind cu pistolul tinut culcat - ceea ce, am citit, nu se justifica in nici un fel - si i-a facut pe multi pistolari amatori sa-si prinda baza degetului in percutorul armei? Adevarul e ca nu am o impuscatura favorita...

Cea mai ambigua bucata dintr-un film de Oscar de anul asta.

Nici nu stiu ce sa spun, ca sa nu ma trezesc ca am dezvaluit elemente esentiale din film, cum a fost atunci cind Kevin Spacey a luat Oscarul pentru rolul secundar din ’’Usual Suspects" si a spus pe scena „I am Kaiser Soze".

Replica ta favorita din filmele de anul asta de Oscar.

Nu stiu de ce nu am gasit in filmele de Oscar de anul asta nici o replica pe care sa o repet din nou si din nou pina la epuizare. Cum a fost, de pilda, cu „Pulp Fiction". Dar m-am concentrat si, dupa ce mi-am dat seama ca orice spune Jack Nicholson e memorabil, am ales o replica, citata aproximativ, din „Fiecare se crede normal". „Sarcasmul este semnul clar al unui ratat. E modul lui de a-l cobori pe cel care a reusit la nivelul lui."

Barbatul din filmele de Oscar.

Peter O’Toole pentru care am o slabiciune de cind eram mica si l-am vazut in „Mr. Chips" si „How to Steal a Million’’. Si daca la mentionarea numelui lui O’Toole s-a gindit cineva ca e din cauza lui Caligula, sa stea la colt 10 minute!

Obiectul preferat din filmele de anul asta de la Oscar.

Cred ca dubita din „Fiecare se crede normal". E dupa un model foarte cunoscut noua: e veche, nu merge, si cind merge, e bine sa nu o opresti, pentru ca nu stii cum o poti porni din nou, si e aproape un personaj in film. Si pusca din „Babel" e un personaj, dar, nu stiu de ce, dubita a fost alegerea mea de suflet. Cum e cazul si cu filmul!

Cit de putine cuvinte vei folosi in noaptea Oscarurilor? De ce?

Multe, dar majoritatea vor fi cuvintele altora. Voi traduce cit pot de bine ce spun vedetele pe scena si pe covorul rosu si doar pauzele publicitare le voi umple cu pareri personale. Nu mai mult de 3 - 4 minute o data, si alea de nevoie.