Dragos Ciupercescu, autorul atentatului din noiembrie 2002, de la liceul "Jean Monet" din Capitala, soldat cu ranirea a cinci elevi, a fost condamnat definitiv la 18 ani de detentie de catre Curtea Suprema de Justitie. Potrivit procurorilor, in noapt
Dragos Ciupercescu, autorul atentatului din noiembrie 2002, de la liceul "Jean Monet" din Capitala, soldat cu ranirea a cinci elevi, a fost condamnat definitiv la 18 ani de detentie de catre Curtea Suprema de Justitie. Potrivit procurorilor, in noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de munitii al UM 01348 din Bucuresti, sapte grenade de mana defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de munitie si 144 de cartuse calibrul 7,65. In 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata liceului "Jean Monet" una din grenadele sustrase, ranind cinci elevi si degradand unele bunuri. In 14 martie anul urmator, el a amplasat o alta grenada, pe o alee frecventata din Parcul Cismigiu, in ambele cazuri urmarind uciderea unor persoane prin detonarea munitiei respective. Dragos Ciupercescu a fost angajat ca militar la o unitate a Ministerului Apararii Nationale, fiind insa concediat dupa doi ani pentru dezinteres in exercitarea atributiilor de serviciu. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.