Suparat pe Banicioiu pentru ca-i contesta candidatura la PSD Bucuresti, Vanghelie l-a calificat pe tanarul social democrat ca fiind membru al unei minoritati sexuale, sustin surse din partid. "Iar au ajuns homosexualii sa faca politica in partidul
Suparat pe Banicioiu pentru ca-i contesta candidatura la PSD Bucuresti, Vanghelie l-a calificat pe tanarul social democrat ca fiind membru al unei minoritati sexuale, sustin surse din partid. "Iar au ajuns homosexualii sa faca politica in partidul asta", a strigat Vanghelie. In secunda doi, el si-a amintit ca "eram bun cand venea la mine la birou sa-mi ceara bani". Imediat, Banicioiu a fugit pe scari, unde a dat piept in piept cu jurnalistii.
El a evitat insa sa faca referire la limbajul colorat folosit de Vanghelie, sustinand doar ca a fost vorba despre "o discutie mai putin amicala, in care fiecare si-a expus parerile". "I-am spus ca alegerile de la PSD Bucuresti ar trebui amanate si ca ar trebui sa existe un contracandidat, nu un dusman pentru Vanghelie, ci un contracandidat. Daca seniorii nu vor desemna pe cineva, vom desemna noi un tanar", a spus Banicioiu. La insistentele jurnalistilor, Banicioiu a sustinut ca nu poate reproduce ceea ce Vanghelie i-a spus, pentru ca "limbajul acestuia este de nereprodus". Seful TSD a continuat sa spuna ca va cere in sedinta conducerii de luni amanarea alegerilor la PSD Bucuresti. "Nu cred ca Marian Vanghelie reprezinta imaginea unui partid care se modernizeaza, partid care a inceput reforma in 2005. Asa consideram noi, tinerii din acest partid", a motivat Banicioiu.
Vanghelie crede in prezenta lui Geoana
In replica, Marian Vanghelie a dat ca sigura organizarea alegerilor pentru Bucuresti in 28 februarie, eveniment pentru care este convins ca Mircea Geoana v-a lasa balta suspendarea presedintelui. Intrebat ce i-a spus lui Banicioiu, Vanghelie a intrebat retoric: "Cine? Cine este Nicolae Banicioiu? Nu stiu". Intrebat de ce-l vrea seful TSD la presedintia organizatiei de Bucuresti, Vanghelie a raspuns: "Poate ca nu fac parte din aceeasi grupare pe unde se plimba dansul?". La insistentele ziaristilor, care l-au intrebat de ce nu se poate reproduce limbajul sau, dupa cum a marturisit Banicioiu, Marian Vanghelie a raspuns: "Pentru ca nu fac parte din gruparea lui, dumneavoastra intelegeti. Nu este vorba de tineri. Atentie, eu am o relatie foarte buna cu tinerii de capitala, cu cei sase presedinti de sectoare, dar, v-am spus, nu fac parte din gruparea dlui Banicioiu. Nu ma provocati (n.r.care grupare?), nu de una in partid, cred ca ati inteles. Am inteles ca dumneavoastra, presa, ati avut anumite subiecte pe care le-ati dat in anumite ziare, cu... diversi banicioi". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.