Lumina din manuscrisul lui Voltaire
In schita de la prefata traducerii lui Voltaire asupra lucrarii lui Isaac Newton "Elemente ale filosofiei lui Newton" (1738), manuscrisul lui Voltaire este iluminat de o lumina "divina" de la Newton insusi, lumina care se reflecta asupra lui Voltaire prin intermediul unei muze, care este iubita acestuia, Emilie du Chatelet. Emilie a tradus si a colaborat cu Voltaire pentru a da sens lucrarilor lui Newton.
TROOPER la "Preoteasa"
Cunoscuta formatie de rock "Trooper" va sustine astazi, incepand cu ora 20,00, un concert de exceptie la Casa de Cultura a Studentilor - "Grigore Preoteasa", din ciclul evenimentelor de promovare a ultimului album, "Electric". In deschiderea concertului vor performa trupele "X-plod", patru pusti a caror medie de varsta este sub 10 ani, dar care deja s-au impus in zona underground a rockului, precum si "Cyfer's Sin", care va promova un blues-rock de calitate, din repertoriul propriu si international. (B.B.)
Calamar enorm
Pescarii din Noua Zeelanda au reusit sa pescuiasca un calamar enorm, care cantareste nu mai putin de 450 de kilograme si are o lungime de aproximativ 15 metri.