Asigurarile de sanatate vor fi deductibile din impozitul pe venit si pe profit, in limita a 200 de euro. Ordinul care reglementeaza asigurarile private de sana-tate va fi semnat in aproximativ o saptamina si ar putea intra in vigoare de la 1 martie,
Asigurarile de sanatate vor fi deductibile din impozitul pe venit si pe profit, in limita a 200 de euro. Ordinul care reglementeaza asigurarile private de sana-tate va fi semnat in aproximativ o saptamina si ar putea intra in vigoare de la 1 martie, dupa publicarea normelor in Monitorul Oficial.

Inca de anul trecut, Comisia buget, finante, banci a Camerei Deputatilor a aprobat ca suma de 200 de euro, reprezentind valoarea primei pentru asigurari voluntare private de sanatate, sa fie anual deductibila la calculul impozitului pe venit, dar si pe profit, incepind cu 1 ianuarie 2007.

Companiile de asigurari private au diverse pachete de servicii de sanatate, preturile variind intre 40 si 200 de euro pe luna, in functie de specificul, destinatia si de complexitatea acestora, cele mai sofisticate pachete oferind chiar acoperire pentru interventii in strainatate, asigurare stomatologica sau acces la a doua opinie in sistem sau in afara lui.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.