Pentru returul 16-imilor Cupei UEFA, Andrei Cristea este accidentat, iar Ze Kalanga are sanse sa intre titular in cel mai important meci al „ciinilor" din ultimii 15 ani.

Dinamo asteapta meciul de astazi cu un amestec de speranta, concentrare si emotie din care poate iesi un rezultat mare. Scorul din tur nu este unul care sa inhibe, 0-1 parind recuperabil pentru o echipa care a marcat de cinci ori impotriva lui Everton, a inscris trei goluri in poarta lui Leverkusen si doua in cea a lui Besiktas. E drept ca portughezii vin din Champions League, eliminati de o intelegere penibila intre Milan si Lille, dar jocul tur nu a aratat o Benfica imbatabila. Dinamo nu a avut acum o saptamina o posesie rea, dar a parut inhibata de teama de a nu primi gol si s-a simtit mai mult atrasa de propria poarta decit de cea a lui Quim. Acum e rindul lui Niculescu si a lui Danciulescu sa-si faca meseria si sa dea jos salopetele in care au trudit pe Da Luz pentru a le inlocui cu hainele de bal.

Argumentul Lobont

Excelent in tur, portarul lui Dinamo a fost omul decisiv al partidei de pe Da Luz. Lobont are nu numai meritul de a fi aparat foarte bine, ci si pe acela de a fi dirijat si de a fi calmat o aparare tinara si prea putin obisnuita cu meciurile mari. Si pentru jocul de astazi rolul lui Bogdan Lobont este extrem de important, deoarece un gol marcat de Benfica ar darima sansele de calificare ale lui Dinamo. Una dintre intrebarile la care partida contra portughezilor poate sugera un raspuns este cea legata de clasa lui Radu Stefan. Sigur ca nu un singur meci da dovada valorii unui jucator, dar tinarul stoper al lui Dinamo are o sansa mare de a arata ca are cu adevarat clasa internationala. Conducerea clubului i-a pus pe umeri o povara psihologica de care poate Stefan nu avea nevoie: a lasat sa transpire in presa informatia conform careia 18 cluburi europene trimit oameni la Bucuresti special pentru el.

Rednic vrea rabdare si inteligenta

„Este cel mai important meci din cariera mea", a spus Rednic ieri, identificind si armele cu care Dinamo poate trece de Benfica: „rabdare si inteligenta". Antrenorul liderului din Liga I, care a refuzat o oferta de 500.000 de dolari de la FC Bruges („plec doar dupa ce iau campionatul cu Dinamo"), crede ca Miccoli este cel mai periculos jucator al lusitanilor, temere fireasca daca ne aducem aminte ca apararea lui Dinamo a avut mereu de suferit in fata atacantilor rapizi. Singura problema de lot a dinamovistilor este accidentarea lui Cristea, care ar putea fi foarte bine si o cacealma a bucurestenilor. Daca intr-adevar Cristea nu poate juca, atunci in locul lui ar urma sa intre Ze Kalanga.

Presa portugheza s-a mutat la Bucuresti

Circa 40 de jurnalisti de sport de la Lisabona au ajuns marti seara in Capitala, cazindu-se la hotelul presedintelui dinamovist Nicolae Badea. Fiecare ziar de sport portughez - „A Bola", „Record" si „O Jogo" - a trimis cite trei reporteri la Bucuresti, interesul pentru returul cu Dinamo fiind enorm. Jurnalistii erau deja in posesia unei „intoxicari", crezind ca Spitalul de Urgenta este unul in care se trateaza cei cu probleme psihiatrice.