Traian Basescu este lipit de sticla. Pe orice canal. La toate talk-show-urile. La comanda. De cate ori vrea, el intervine. Dar nu vrea de fiecare data. Doar atunci cand trebuie sa o apere pe faimoasa Elena Udrea. Pe care tot el o impinge la inaintare
Traian Basescu este lipit de sticla. Pe orice canal. La toate talk-show-urile. La comanda. De cate ori vrea, el intervine. Dar nu vrea de fiecare data. Doar atunci cand trebuie sa o apere pe faimoasa Elena Udrea. Pe care tot el o impinge la inaintare. Cu exceptia celui de-al "treilea biletel". Care nu a mai fost planificat in superinteligentul laborator politic de la Cotroceni. Ci le-a fost oferit plocon de ZIUA. Dar si cand nu o impinge el la inaintare, Basescu sare prin sticla televizoarelor, pentru a-si apara succesorul. Ati citit bine. Si va explic indata de ce fac o asociere intre un Basescu recuperator si o Udrea succesoare la Cotroceni. Si tot recuperatoare.
Cu mai mult timp in urma, pe vremea cand Basescu nu se afla in corzile opozitiei, ci calare pe cai mari, tunand si fulgerand impotriva adversarilor politici, flancat in navalnicul sau galop de Elena Udrea, la New York a sosit un emisar al locatarului de la Cotroceni. Unul dintre liderii din linia de mijloc a PD. Se va recunoaste in istoria pe care o prezint si, poate, in curand, va dezvalui el insusi meandrele "operatiunii Udrea-Presedinte". Daca nu, exista, din pacate pentru el si Basescu, martori. Ei bine, omul a fost trimis in misiune de insusi seful statului pentru a achizitiona din librariile newyorkeze cele mai importante lucrari de politologie. Tinand cont de fondul cultural extrem de precar al sefului statului roman, de unde deriva demersurile sale intelectuale haotice si aproape exclusiv discursive, ceva lecturi ar fi benefice. Ideea de a completa biblioteca de la Cotroceni cu lucrari valoroase in stiinta managementului politic nu putea fi decat salutara. De aceea, diplomatul de la New York caruia i s-a cerut, de catre emisarul PD, sprijinul s-a bucurat si s-a dovedit a fi cooperant. Dar nu mica i-a fost surprinderea cand, intr-un moment de sinceritate, pedistul i-a marturisit omului de la consulat un detaliu senzational. Comanda nu era pentru Basescu. Seful statului solicita achizitionarea valoroaselor carti in folosul Elenei Udrea. Pe atunci, consiliera sa. Nu e rau nici asa. Chiar daca seful nu se mai poate pune, la varsta lui, cu burta pe carte, preferand scoala vietii in clinchet de cubulete de gheata, care inoata in stim noi ce, nu e rau sa-i ofere ce-i lipseste consilierului. Elenei. Adevarata surpriza vine abia acum. Nu in acest scop ii erau necesare Elenei studiile politologice. Nu pentru prezent, ci pentru viitor. Pentru ca, in viziunea presedintelui jucator, cu mult timp inainte de a fi devenit presedinte recuperator, Udrea, care la acea data nu-si dezvaluise in mod public adevarata identitate, tot de recuperatoare, urma sa preia stafeta prezidentiala. Evident, dupa epuizarea de catre Basescu a celor doua mandate la care ii da dreptul Constitutia. In paranteza fie spus, tocmai de aceea tandemul Basescu - Udrea a eliminat-o pe Mona Musca pe vremea cand, nedezvaluita fiind si deci prezidentiabila liberala, putea deveni un concurent al blondei de la Cotroceni. In fata intimilor, Basescu nu a facut vreun secret, la inceputul lui 2005, din faptul ca Udrea urma sa fie ajutata pentru a deveni primul presedinte femeie din istoria Romaniei.
Cateva detalii legate de acest ciudat tandem ne scapa. Cel putin pentru moment. Nu stim, de pilda, daca de atunci si pana azi Elena Udrea a gasit timpul necesar pentru a pune burta pe carte. Sau va profita de linistea din lunga perioada de suspendare ce va sa vina? Si nu stim, de asemenea, daca viziunea lui Basescu, care dorea sa conduca Romania si dupa doua mandate, prin intermediul Elenei, coincide sau nu cu viziunea acesteia, care ar fi poate dispusa, in varianta unei victorii in alegeri in 2014, sa se lepede de Traian, luand-o pe cont propriu. Ca presedinte recuperator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.