Alesilor care declara ca demisioneaza din partidul pe ale caror liste au fost alesi, le inceteaza de drept mandatul. Deputatii juristi au adoptat ieri propunerea PSD de reformulare a doua texte din Legea statutului alesilor locali, care au fost decla
Alesilor care declara ca demisioneaza din partidul pe ale caror liste au fost alesi, le inceteaza de drept mandatul. Deputatii juristi au adoptat ieri propunerea PSD de reformulare a doua texte din Legea statutului alesilor locali, care au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala, pe motiv ca introduc doua termene de intrare in vigoare a legii. In plus, Curtea criticase actul normativ, aratand ca incalca principiul neretroactivitatii unei legi. Membrii Comisiei juridice au eliminat din text prevederea care stabilea ca legea se aplica din momentul depunerii declaratiei de schimbare a apartenentei politice. "Exista un moment al intrarii in vigoare a legii in integralitatea ei si era un alt moment al intrarii in vigoare a legii, legat de momentul depunerii acelei declaratii de apartenenta de catre alesii locali. Curtea Constitutionala a considerat ca o lege nu poate intra in vigoare la doua momente sau la mai multe momente" - a explicat deputatul PSD George Baesu. Modificarile au fost sustinute doar de deputatii PSD, PNL, UDMR si PC, cei democrati refuzand sa-si exprime votul. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.