Potrivit Mediafax, trei nou-nascuti din judetul Vaslui, cu varsta de pana la o luna, au murit in ultimele zile in spital din cauza unei infectii nosocomiale, provocata la sfarsitul saptamanii trecute de o mama care avea internat copilul in Sectia de
Potrivit Mediafax, trei nou-nascuti din judetul Vaslui, cu varsta de pana la o luna, au murit in ultimele zile in spital din cauza unei infectii nosocomiale, provocata la sfarsitul saptamanii trecute de o mama care avea internat copilul in Sectia de Neonatologie a SJU Vaslui. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vaslui spun ca fetita, de doua saptamani, a facut complicatii si, in ciuda eforturilor medicilor, a murit. Tot ca urmare a agravarii starii de sanatate, un alt nou-nascut a fost transferat la Spitalul de copii "Sfanta Maria" din Iasi, unde a fost supus de urgenta unei terapii intensive de recuperare. In aceeasi unitate spitaliceasca se mai afla inca un bebelus transferat de la SJU Vaslui la sfarsitul saptamanii trecute, medicii ieseni fiind sceptici in privinta sanselor de supravietuire a acestuia. Mihaela Vlada, purtatorul de cuvant al ASP Vaslui, a declarat ca ultimii doi bebelusi care se aflau in Sectia de Neonatologie in momentul izbucnirii focarului de infectie intraspitaliceasca (dintr-un total de sapte) sunt in afara oricarui pericol si urmeaza a fi externati.
Adrian Chirosca, seful Inspectiei Sanitare de Stat Vaslui, crede ca principala cauza a izbucnirii focarului o reprezinta nerespectarea masurilor de restrictionare a accesului vizitatorilor. Intr-o prima faza, ASP Vaslui a amendat asistentele si medicii din Sectia de Neonatologie cu sume cuprinse intre 600 si 2000 de lei. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui sustin ca acesta este doar "micul dejun" si urmeaza, odata cu finalizarea anchetei, si "pranzul". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.