Romania a obtinut o pozitie fruntasa la ponderea in total a cauzelor violente de deces.

Dupa tarile baltice, Romania este tara cu cea mai mare pondere a agresiunilor in cauzele de deces. 3,8 romani din fiecare 100.000 sint ucisi in fiecare an, potrivit raportului anual intocmit de Eurostat. Doar Lituania, Letonia si Estonia ne depasesc, fiecare cu un indice de aproximativ 10. Imediat dupa noi sint finlandezii, cu un indice de 2,4. Media europeana este de 1,2, iar nivelul minim se inregistreaza in Luxemburg, cu 0,5 ucisi la fiecare 100.000 de locuitori.

Si la decesele provocate de accidente de transport Romania se claseaza printre primele zece state europene, insa asta in conditiile in care gradul de motorizare la noi este cel mai scazut din UE. 23 din 100.000 de romani mor anual in accidente.

In schimb, cind e vorba de sinucideri, romanii sint mai putin agresivi. Romania se alfa printre ultimele locuri in Europa, cu o rata de 12,8 sinucideri pe an la 100.000 de locuitori. Clasamentul este condus de baltici, unguri si de sloveni, cu peste 20, si incheiat de greci, cu doar 2,8 sinucigasi la 100.000 de locuitori.

Romanii sint cei mai supli barbati din Europa Romania este tara europeana cu cea mai mica pondere a barbatilor obezi, respectiv 8% din total, potrivit raportului Eurostat. Femeile din Romania sint pe locul 5 in Europa, cu o rata a obezitatii de 9,5%. Cei mai grasi dintre europeni sint britanicii, cu o rata de 22,3% la barbati si 23% la femei.