Politia si antrenorii fac razii la centrele de colectare pentru recuperarea materialului sportiv.

Sala de forta din cadrul Complexului Sportiv „Michael Klein" din Hunedoara a fost calcata de hoti. Haltera de dimensiuni olimpice cu care se antrenau de mai bine de 35 de ani atletii hunedoreni a fost furata de hotii de fier vechi. „Nici unul dintre discurile halterei nu mai era in sala de forta. Hotii au rupt gratiile, au spart geamul de la un vestiar ne-folosit si au patruns in complex. Au luat toate greutatile din sala de forta si le-au dus afara. Prima oara au luat discurile halterei olimpice care cintaresc cite 5, 10, 15 sau 20 de kilograme. Celelalte haltere si bara olimpica pe care erau puse greutatile le-am gasit in fata geamului spart. Probabil ca hotii au auzit zgomot si au lasat in urma prada. Haltera este deosebita, deoarece atit bara, care cintareste 20 de kilograme, cit si greutatile sint omologate la standarde olimpice si nu au nici macar un gram in plus sau in minus. Din cite stiu eu, era singura haltera olimpica din judetul Hunedoara", a declarat directorul Directiei pentru Sport a Judetului Hunedoara, Marieta Ilcu-Raileanu. Aceasta estimeaza valoarea halterei la peste 40 de milioane de lei vechi.

Sala era nepazita

Misiunea hotilor nu a fost prea dificila, tinind cont ca sala in care se afla haltera nu era pazita. ,,Sala de forta nu era pazita in momentul producerii furtului, fapt ce a usurat actiunea hotilor. Politia face cercetari pentru identificarea autorilor furtului si tragerea lor la raspundere", a afirmat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, subinspectorul Bogdan Nitu. Desi a vizitat mai multe centre de colectare a fierului vechi, politia hunedoreana, insotita de antrenorul Stefan Beregszaszy, nu a dat de urma halterei.

Nu mai au cu ce sa se antreneze

Nu mai putin de 40 de atleti de la CSS Hunedoara si alte citeva zeci de la CSM Deva, specialisti ai probelor de sprint si sarituri, se antreneaza zilnic in sala de forta a Complexului Sportiv „Michael Klein".

Acum, lipsa greutatilor din sala de forta da peste cap antrenamentele sportivilor hunedoreni. „Iarna, mai ales, e foarte bine sa facem exercitii in sala. Din pacate, acum nu mai avem greutatile exacte si este greu sa lucram", este de parere atletul Dorin Velicu.