Documentul PSD cuprinde mai mult de 25 de capete de acuzare care pot fi structurate in patru mari categorii de acte prin care Traian Basescu a incalcat Constitutia. Printre faptele enumerate de Geoana se numara deturnarea sensului alegerilor din 2004
Documentul PSD cuprinde mai mult de 25 de capete de acuzare care pot fi structurate in patru mari categorii de acte prin care Traian Basescu a incalcat Constitutia. Printre faptele enumerate de Geoana se numara deturnarea sensului alegerilor din 2004, blocarea Parlamentului prin incercarile succesive de schimbare a presedintilor celor doua Camere, demersurile facute pe langa premier pentru a-l determina sa isi dea demisia. A doua categorie de fapte le include pe cele prin care Basescu foloseste institutiile statului si le controleaza prin interpusi (inferenta presedintelui in treburile Justitiei, prin indicarea unor cauze care ar trebui deschise, precum si la cazul CSM si la dorinta de creare a comunitatii nationale de informatii). A treia categorie priveste actele prin care Traian Basescu ar fi protejat interesele "mafiote" din zona profitabila a economiei romanesti. Geoana a facut referire la rezolutia ALRO, despre care a spus ca a constituit o interventie din partea sefului statului, care a actionat prin consilierii "interpusi" Theodor Stolojan si Elena Udrea. A patra categorie vizeaza faptul ca Traian Basescu face din actuala criza politica o politica de stat. Geoana a aratat ca faptele incadrate in aceasta categorie se refera la amenintarea cu alegerile anticipate, la actiunile impotriva liderilor opozitiei, precum si la acuzele adresate Parlamentului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.