Conationalii nostri sint pe prima pozitie in topul nemultumitilor din punct de vedere profesional, din 31 de tari europene, arata un studiu realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca, cu sediul la Dublin. Doa
Conationalii nostri sint pe prima pozitie in topul nemultumitilor din punct de vedere profesional, din 31 de tari europene, arata un studiu realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca, cu sediul la Dublin. Doar 56% dintre romani sint satisfacuti de viata lor profesionala, fata de media europeana, de 62%. La studiu au participat 30.000 de persoane din 31 de tari europene: cele 27 de state UE, plus tarile candidate - Croatia, Turcia, dar si Norvegia si Elvetia. Acest tip de studiu a fost realizat o data la cinci ani, incepind din 1991. Cei mai satisfacuti profesional sint danezii, cu un indice de 93,4%, urmati de britanici, cu 92,7%.

Raportul arata ca, per total, in Europa, chiar daca a scazut numarul de ore de munca pe saptamina, a crescut nivelul stresului profesional. Cei mai stresati profesional sint suedezii, in proportie de 85%, dar cei mai relaxati sint vecinii nostri de la sud, bulgarii, in proportie de doar 27%. Media europeana este de 59%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.