Ministrul de Interne, Vasile Blaga, exclude orice posibilitate de aminare a alegerilor pentru Parlamentul European.

„Avem o lege. Data a fost stabilita printr-o hotarire de guvern. S-au cheltuit deja miliarde pentru aceste alegeri. Nu exista nici o posibilitate legala de aminare a acestor alegeri", a declarat Blaga, la finalul sedintei Comisiei Tehnice Centrale ce se ocupa cu organizarea scrutinului din 13 mai.

18 milioane de alegatori

De altfel, din punctul de vedere al organizarii, lucrurile par sa fi intrat in linie dreapta. Prefectii tuturor judetelor au participat timp de doua zile in Capitala la o instruire, iar saptamina trecuta s-a constituit si Biroul Electoral Central, dupa ce Inalta Curte de Justitie si-a desemnat cei cinci judecatori-membri, unul dintre acestia fiind ales deja presedinte. Totodata, saptamina viitoare, Institutul National de Statistica, cel care asigura suportul tehnic si logistic al europarlamentarelor, va avansa spre hotarire Guvernului o varianta a softului care va inregistra buletinele de vot.

La alegerile din 13 mai sint asteptati la vot, potrivit lui Blaga, circa 18 milioane de alegatori, pentru romanii din afara granitelor MAE urmind sa organizeze aproximativ 130 de sectii de votare.