Fostul rector si actualul rector al Universitatii din Oradea, tata si fiu, sint acuzati de procurorii anticoruptie de un prejudiciu de peste 25 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2000-2004, Maghiar Teodor
Fostul rector si actualul rector al Universitatii din Oradea, tata si fiu, sint acuzati de procurorii anticoruptie de un prejudiciu de peste 25 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2000-2004, Maghiar Teodor a semnat si a trimis la Ministerul Educatiei, in mod repetat, date false privind numarul de studenti. Potrivit DNA, el a indus astfel in eroare MEdC, care a aprobat alocatii bugetare pentru Universitatea din Oradea mai mari decit cele cuvenite.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridica la aproape 80 de milioane RON. In plus, a adaugat sursa citata, in perioada 2000-2004, Maghiar Teodor, in calitate de rector, si Maghiar Teodor Traian, in calitate de prodecan al Facultatii de Medicina si Farmacie, au eliberat 26 de diplome de studii aprofundate unor cetateni straini care nu au fost inmatriculati si nu au urmat cursuri la Oradea.

Potrivit MEDIAFAX, in noiembrie 2004, Maghiar Teodor Traian, fiul lui Maghiar Teodor si actual rector al Universitatii din Oradea, a transmis la MEdC o adresa prin care a atestat in fals date cu privire la numarul studentilor raportati, ceea ce a creat un prejudiciu de aproape 12 milioane RON. Totalul prejudiciului depaseste echivalentul a 25 de milioane de euro. Cei doi invinuiti au luat la cunostinta ieri infractiunile pentru care au fost invinuiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.