Majoritatea respondentilor au declarat ca sistemele DRM (Digital Rights Management - tehnologii de control si restrictionare a capacitatii de copiere a fisierelor digitale) "nu sunt potrivite" si ca impiedica accesul consumatorilor la muzica digitala
Majoritatea respondentilor au declarat ca sistemele DRM (Digital Rights Management - tehnologii de control si restrictionare a capacitatii de copiere a fisierelor digitale) "nu sunt potrivite" si ca impiedica accesul consumatorilor la muzica digitala, anunta studiul The Jupiter Research.
Acesta mai arata ca 54% dintre respondenti considera ca sistemele DRM sunt prea restrictive, iar 62% dintre acestia spun ca renuntarea la DRM si posibilitatea de a asculta muzica indiferent de MP3 player ar creste vanzarile de muzica digitala.
In ciuda efectului asupra vanzarilor, putini dintre directorii chestionati sunt de parere ca sistemele DRM vor disparea in viitorul apropiat.
Unul dintre autorii cercetarii, Mark Mulligan, a spus ca aceasta a fost realizata intre decembrie 2006 si ianuarie 2007. Asta inseamna ca studiul nu a fost influentat de declaratia directorului executiv al gigantului Apple, Steven Jobs, de la inceputul lui februarie, care a indemnat companiile mari din domeniul muzical sa renunte la aceste sisteme de protectie.
Mark Mulligan a mai spus ca, in ciuda acestor cifre, casele de muzica vor folosi in continuare sistemele DRM deoarece strategiile lor, privind muzica digitala, se invart in jurul acestor tehnnologii.
Vanzarile de muzica in format digital au reprezentat aproximativ 10% din totalul raportat pentru 2006, potrivit unui comunicat din 17 ianuarie al Federatiei Internationale a Industriei Fonografice (IFPI). "Pana in 2010, ne asteptam ca cel putin un sfert din vanzarea de muzica sa fie reprezentata de muzica digitala", a declarat presedintele si directorul executiv al IFPI, John Kennedy.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.