Kanal D, televiziunea companiei Dogan si a Trustului Ringier, s-a lansat duminica cu un rating mediu promitator.

Cu telenovele, reality show-uri si cu Vacanta Mare, postul de televizune Kanal D a debutat duminica in fata telespectatorilor romani. Postul a facut o medie de 1,9 puncte de rating pe tot parcursul zilei de lansare, pentru publicul urban cu virste cuprinse intre 18 si 49 de ani. In prime time s-a ridicat la 2,4%, iar audienta a fost datorata unui „Big Brother" cu soacre, numit „Nora pentru mama".

La nivel urban general, virful de rating pentru Kanal D a fost atins insa dupa ora 22.00, cind a intrat in scena Vacanta Mare. Audientele pentru publicul urban general arata de fapt un rating mediu de 0,5% pe zi si 1% in prime time, fiind comparabil cu cel al Antenei 3 si Pro Cinema. „Cifrele in sine sint promitatoare. Avem diferenta intre ratingul mediu pe zi si media prime, ceea ce inseamna ca e o televiziune ce se poate aseza in prime time, spre deosebire de Realitatea TV, care este o televiziune de dupa-amiaza", explica Iulian Comanescu audienta de lansare a postului Kanal D.

In schimb, Dorothea Ionescu Vanau, analist la Dadamedia, crede ca „e un rating bun de prime time la o televiziune de nisa", dar nu acolo se pozitioneaza Kanal D. „Probabil ca managementul de acolo se asteapta ca Vacanta Mare sa-i aduca si publicul de la PRO TV, ceea ce e putin probabil. Eu cred, totusi, ca nu va ajunge sa bata PRO TV sau Antena 1 in primii cinci ani", adauga analistul Dadamedia.

Si Comanescu atrage atentia asupra faptului ca „recircula unele nume si unele formate, deci infuzia de la PRO TV, si, pe de alta parte, mai este implicarea lui Valeriu Lazarov". „Din ceea ce au anuntat au luat nume si strategii de pe alte televiziuni si asta poate sa-i puna pe un loc, cine stie, poate pe 4, poate pe 5", prevede Iulian Comanescu.

Topescu, la fotbal

Intrat pe piata transmisiilor sportive, Kanal D se confrunta cu lipsa comentatorilor pentru meciurile din Liga I. Returul va incepe simbata, iar noul post este in cautarea unor comentatori cunoscuti. O varianta secreta este Cristian Topescu, iar surse din interiorul Kanal D spun ca intre cele doua parti a avut loc o intilnire la finele saptaminii trecute, o decizie definitiva urmind sa fie luata astazi.

Un argument in favoarea lui Cristian Topescu este si implicarea Ringier in Kanal D (trustul detine 25,1% din post), cunoscutul om de televiziune fiind directorul unui ziar de sport aflat in proprietatea elvetienilor. Ultimul meci de fotbal comentat de Topescu a fost Romania-Suedia, in sferturile de finala ale CM din 1994. Alti comentatori vinati de Kanal D sint Emil Gradinescu si Bogdan Cosmescu, ambii la TVR.