Restructurarea Guvernului pare sa fie urmatorul subiect de razboi in Alianta. PNL vrea sa desfiinteze citeva ministere, democratii nu cedeaza.

Liderul PD, Emil Boc, a caracterizat drept „incorecta" declaratia premierului Calin Popescu Tariceanu potrivit careia daca PD nu va accepta restructurarea, se va stirni un nou razboi in Alianta. „Tariceanu sa-si aduca aminte ca este premierul Aliantei PNL-PD, nu doar al PNL. Orice restructurare trebuie sa aiba loc in Alianta, pentru ca si primul-ministru inclusiv este primul-ministru al Aliantei PNL-PD si orice discutie cu privire la acest subiect trebuie sa aiba loc acolo. De aceea, cred ca este cel putin incorecta, ca sa nu spun mai mult, o asemenea afirmatie", a raspuns Boc.

Premierul Tariceanu afirma, intr-un interviu publicat luni de „Ziua", ca, daca Traian Basescu sau PD vor incerca sa blocheze restructurarea, va avea loc „un nou razboi, in care PNL va folosi artileria grea".

PD nu vrea rocade

Intrebat daca s-ar putea face schimb de ministere intre partidele din Coalitie, liderul PD a negat o asemenea posibilitate. „Nu vad de ce am incepe o asemenea discutie, pentru ca ministrii nostri si-au facut datoria", a intarit Boc. In plus, surse din PD sustin ca democratii nu vor accepta nici spargerea unor ministere pe care ei le detin.

In ultima vreme, in presa au aparut informatii neoficiale potrivit carora Tariceanu ar avea in vedere mai multe variante de desfiintare si comasare a unor ministere. Este vorba de trecerea Ministerului Mediului ca departament in subordinea Agriculturii, comasarea Ministerului Culturii cu cel al Educatiei sau trecerea partii de administratie din MAI in subordinea nou infiintatului Minister al Dezvoltarii Regionale.