Gh. Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca unul dintre "centralii" Alexandru Tudor si Cristian Balaj are sanse sa fie promovat la vara din categoria Second Class in First Class (grupa
Gh. Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca unul dintre "centralii" Alexandru Tudor si Cristian Balaj are sanse sa fie promovat la vara din categoria Second Class in First Class (grupa de elita este Top Class), ceea ce ar insemna posibilitatea delegarii la meciuri din UEFA Champions League.
"Grupele valorice trimise de UEFA sunt aceleasi in privinta prezentei arbitrilor romani, in Second Class sunt aceiasi trei arbitri ca si anul trecut. Din ce am inteles de la slovacul Jozef Marko, unul dintre cei trei vicepresedinti ai Comisiei de Arbitri a UEFA, care a fost prezent in stagiul nostru de la Kemer, unul dintre Alexandru Tudor sau Cristian Balaj are sanse sa acceada in prima grupa valorica. Tudor va arbitra in curand in Cupa UEFA, iar Balaj la un turneu final de juniori. In urma prestatiei lor, se va hotari daca in august unul dintre ei va face saltul in First Class", a spus Constantin. Seful CCA a afirmat ca Marko a lasat de inteles ca unul dintre cei doi merita sa fie promovat. "A mai spus ca valoarea lui Corpodean, aflat si el in Second Class, ii permite sa arbitreze in Liga Campionilor, dar, conform politicii UEFA, varsta il forteaza sa ramana pe loc. Apoi, acel moment neplacut din cariera lui a lasat urme", a comentat Gh. Constantin. Acesta a mentionat ca in cazul in care Tudor sau Balaj ar accede intr-o grupa superioara, s-ar crea culoar pentru unul dintre A. Constantin sau Al. Deaconu sa promoveze in Second Class. "Numarul maxim pentru fiecare grupa valorica este de trei de fiecare tara, pentru ca Sebastian Coltescu ar fi meritat sa fie si el in grupa a treia. Augustus si Deaconu pot promova, nu si Marian Salomir, aflat si el in grupa a treia, deoarece este de opt ani acolo, a batut pasul pe loc, iar varsta si vechimea nu-i mai permit sa inainteze", a spus presedintele CCA. La randul sau, vicepresedintele CCA, Nicolae Grigorescu, a subliniat ca, desi a devenit membru in Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu nu este nici asistentul, nici observatorul arbitrilor Tudor si Balaj, si ca este imposibil sa faca demersuri subterane pentu ei. "Ce e pe teren, asa ramane. Nu trebuie sa pierdem aceasta sansa, dar nu prin lobby, ci prin lupta. Daca au valoare, o sa ajunga sus. Si in trecut, cine a fost numarul unu a avut derby-urile, alta propunere nu poate sa plece decat pentru numarul unu al nostru. Lobby inseamna sa-i dai derby-urile, sa-l pregatesti", a spus Grigorescu.
Corpodean s-a resemnat
Prezent ieri la conferinta de presa a CCA, arbitrul Sorin Corpodean a declarat ca anii au trecut peste el, iar politica forului european e clara in ceea ce priveste o eventuala revenire a sa in First Class. "Am avut sansa mea, in 2000/2001. Oricum, anul trecut am avut mai multe meciuri ca in anii anteriori si atat timp cat Comisia de Arbitri a UEFA are incredere in mine si ma deleaga, e bine", a spus Corpodean. La randul sau, "centralul" Alexandru Tudor a afirmat ca trebuie sa demonstreze la fiecare meci ca merita sa ajunga cat mai sus. "Trebuie sa arat pe teren ca sunt un arbitru bun, iar apoi vor veni si promovarile", a spus Tudor.
(MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.