Directorii mineritului i-au pus pe ortaci sa „vopseasca gardul" pentru ca ministrul Economiei, care vine in vizita, sa nu vada adevarata realitate.

Vizita de miine a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, in Valea Jiului i-a pus pe jar pe oficialii CNH, care au dat dispozitie sa fie „cosmetizate" tufisurile de la gura unei mine pe care se presupune ca inaltul oficial o va vizita, transmite corespondentul NewsIn. Astfel, desi ministrul MEC vine in Valea Jiului pentru a vedea problemele din minerit, ar putea constata cu surprindere ca minerii muncesc voiosi, au tot ce le trebuie, iar in frontul de lucru conditiile nu sint extreme. Ba mai mult, la Exploatarea Miniera Lupeni, unde oficialul MEC ar urma sa fie plimbat in vizita, totul straluceste, in conditiile in care cu putin timp in urma situatia era cu totul alta, spun surse din rindul minerilor.

Minerii sint revoltati

„Ceausescu nu a murit! In vederea primirii domnului Vosganian, la EM Lupeni s-a cosmetizat intreprinderea. S-au refacut poditurile pe anumite galerii, s-a realizat iluminarea acelor galerii, actiuni care nu au mai fost facute de cel putin 17 ani, s-a dat cu var. Nu este o gluma, este real", declara Valter Cojman, unul dintre minerii angajati la EM Lupeni.

Agentia noteaza ca minerii sint revoltati de aceste practici dictate de conducerea mineritului, la fiecare vizita a unui oficial, si spun ca ministrul ar trebui lasat sa se convinga de situatia reala in care se afla industria miniera din Valea Jiului. (M.N.)