"Tariceanu isi respecta, practic, angajamentul exprimat la Congres. E foarte bine. Increderea de care se bucura a crescut semnificativ, ca urmare a acestei atitudini. Se comporta ca un adevarat lider de partid si ca un adevarat sef de guvern", coment
"Tariceanu isi respecta, practic, angajamentul exprimat la Congres. E foarte bine. Increderea de care se bucura a crescut semnificativ, ca urmare a acestei atitudini. Se comporta ca un adevarat lider de partid si ca un adevarat sef de guvern", comenteaza Ludovic Orban, vicepresedinte PNL.
"Orice persoana se va atinge de PNL va fi in razboi cu mine" - promitea Tariceanu in fata liberalilor, cu prilejul re-alegerii sale, in ianuarie 2007, la sefia partidului. Optiunea liderului PNL pentru o atitudine ofensiva in teatrul de operatiuni politice este slefuita de o armata de consilieri de imagine, din care nu lipsesc nume sonore, ne-au declarat surse din partid. Potrivit acestora, printre sfatuitorii lui Tariceanu se numara Arthur J. Finkelstein - cel care a condus campaniile presedintilor americani Ronald Reagan si Richard Nixon - dar si Tal Silberstein si Dan Andronic, fosti strategi ai PSD. "Reactiile lui Tariceanu sunt coordonate acum de profesionisti in gestionarea conflictului", remarca liderul PNTCD Aurelian Pavelescu, apreciind ca schimbarea de atitudine a sefului PNL vine si din "nevoia de a apara PNL, in situatia in care PNL s-a solidarizat cu premierul in toate actiunile acestuia". Pe de alta parte, Pavelescu sustine ca Tariceanu castiga teren si pentru ca a inteles "nevoia de a apara actul de guvernare periclitat de atacurile Cotrocenilor". "In toate aceste actiuni premierul beneficiaza si de acordul tacit al guvernelor si institutiilor europene, care in mod clar dezavueaza actiunile presedintelui Basescu", a adaugat taranistul. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.