Scopul este de a reduce pana la doar cateva procente costurile de trimitere a sumelor mici de bani, care in prezent sunt de 24% pentru sume de aproximativ 50 de dolari.
"Din cele 6,5 miliarde de persone ale planetei, mai putin de un miliard det
Scopul este de a reduce pana la doar cateva procente costurile de trimitere a sumelor mici de bani, care in prezent sunt de 24% pentru sume de aproximativ 50 de dolari.
"Din cele 6,5 miliarde de persone ale planetei, mai putin de un miliard detin un cont in banca. Singura modalitate prin care aceste persoane pot beneficia de servicii este prin intermediul telefoniei mobile", a declarat managerul GSM Association pentru pietele in curs de dezvoltare, Ben Soppit. A sociatia a precizat ca aproximativ trei miliarde de persoane detin un telefon mobil.
Un grup de 19 operatori de telefonie mobila ce isi desfasoara activitatile in peste 100 de tari, deservind peste 600 de milioane de clienti doreste crearea unui sistem care ar dubla numarul de persoane ce ar primi sume de bani din strainatate, pana la peste 1,5 miliarde de persoane, ducand la cresterea de patru ori a acestei piete, care se estimeaza ca in 2012 va atinge nivelul de o mie de miliarde.
Operatorii de telefonie mobila coopereaza deja cu bancile la nivel local sau regional. Compania specializata in carti de credit MasterCard, care detine o retea de peste 25.000 de banci membre, va conduce un nod global care va reuni pietele nationale si sistemele local de plata conduse de operatorii de telefonie mobila aflati in parteneriat cu bancile locale.
Ideea de baza a proiectului este ca clientii sa poata obtina imprumuturi prin intermediul telefonului mobil, putand apoi sa trimita suma imprumutata catre un alt stat, unde destinatarul va primi un mesaj prin care este informat ca banii au sosit, aceasta tranzactie urmand a fi la fel de facila precum trimiterea unui mesaj text.
"Colaborarea dintre industria telefoniei mobile si a sectorului bancar reprezinta un progres urias al sectorului comertului prin intermediul telefoniei mobile", a declarat presedintele si directorul general al operatorului indian de telefonie mobila, aflat in plina expansiune, Bharti Airtel.
"Aceasta initiativa va revolutiona industria transferului sumelor de bani, eliminand o serie din dezavantajele acesteia, precum amploarea, usurinta de folosire si costurile acestui serviciu, oferind beneficii imense persoanelor din statele in curs de dezvoltare, precum India", a adaugat el.
India este atat piata telefoniei mobile care inregistreaza cea mai rapida crestere cat si cel mai important destinatar al transferurilor de bani provenite din strainatate, reprezentand 10% din aceasta piata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.