48% dintre romani au incredere "multa" si "foarte multa" in actualul sef al statului, un procent identic afirmand contrariul. In ierarhia aprecierilor pozitive, Basescu este urmat de Mircea Geoana si Gigi Becali - creditati ambii cu 35% incredere "mu
48% dintre romani au incredere "multa" si "foarte multa" in actualul sef al statului, un procent identic afirmand contrariul. In ierarhia aprecierilor pozitive, Basescu este urmat de Mircea Geoana si Gigi Becali - creditati ambii cu 35% incredere "multa" si "foarte multa" - Monica Macovei (31%), Theodor Stolojan (30%), Calin Popescu Tariceanu (27%), Emil Boc (25%). Conform cercetarii, tandemul Traian Basescu - Elena Udrea este indicat de 56,9% drept raspunzator pentru declansarea scandalului "biletelul", 16,8% il gasesc responsabil pe premierul Tariceanu, in timp ce 19,8% nu stiu sau nu raspund. Peste doua treimi din populatie (67,7%) este de parere ca in cazul scandalului "biletelul" Traian Basescu a lansat un atac politic cu scopul de a provoca demisia primului-ministru Tariceanu. Sondajul ATLE a fost realizat pe regiunile de dezvoltare din Romania, volumul esantionului fiind de 900 de persoane pentru fiecare regiune. Cercetarea finala a avut in vedere un esantion reprezentativ la nivel national de 5230 de persoane, cu o marja de eroare de plus/minus 1,8%. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.