FRF a rejudecat in favoarea clubului patronat de Marian Iancu o decizie definitiva si irevocabila dupa ce Mircea Sandu a schimbat comisia.

Poli Timisoara a dorit schimbarea lui Mircea Sandu cu Gica Popescu la precedentele alegeri pentru sefia FRF, dar eroarea de strategie a fost repede corectata de Marian Iancu prin cooptarea in stafful administrativ al lui Gheorghe Chivorchian, persoana care il propusese pe Nasu’ in Adunarea Generala pentru un nou mandat. Si efectele incep sa se vada din avion. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a hotarit, joi seara, ca fotbalistii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade sa devina liberi de contract, astfel ca ambii fotbalisti pot semna angajamente cu Poli Timisoara, echipa cu care se pregatesc de ceva vreme. Aceeasi instanta, dar intr-o alta componenta, decisese, definitiv si irevocabil, ca jucatorii apartin FC National. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a implicat personal in acest caz, schimbind componenta Curtii de Arbitraj care lezase interesul celor de la Poli Timisoara. In aceasta saptamina, si LPF a pus umarul la ajutorarea lui Marian Iancu, decizind ca meciul gazduit in exil de Rapid, din cauza violentei suporterilor, sa se joace acolo unde doresc oaspetii din Banat.

FRF rejudeca o decizie luata la Lausanne

Intr-o alta competitie, organizata de FRF, Cupa Romaniei-Timisoreana, meciul cu omologii de la Iasi se va desfasura pe teren propriu desi toate partidele din aceasta faza se joaca pe terenuri neutre. In schimbul favorului, Poli Iasi va primi doi jucatori de la Timisoara. Si lantul slabiciunilor nu se opreste aici. Claudio Zambon, patronul echipei Politehnica Timisoara din liga a treia, a obtinut la Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS), de asemenea decizia fiind definitiva si irevocabila, drepturile asupra marcii cu acelasi nume, obligind clubul patronat de Marian Iancu la plata unor daune si la revenirea denumirii anterioare a clubului. FRF a reluat insa judecarea cazului, urmind sa dea un verdict saptamina viitoare, desi TAS este o instanta superioara forului condus de Mircea Sandu.

Iacov cere catuse

Replica presedintelui de la National, Constantin Iacov, a fost dura: „A fost un aranjament ca va fi luata o astfel de decizie. Voi face memoriu la FIFA si la Tribunalul Sportiv de la Lausanne in cazul Srhoj si Abiodun. Este un mare abuz, nu existau motive pentru a se lua o astfel de decizie. Pina cind anumiti conducatori nu vor avea catusele la miini, lucrurile nu se vor regla in fotbalul romanesc". De partea cealalta, impresarul Marcel Popescu a sustinut ca acest caz a deconspirat sistemul mafiot care functiona in cadrul FRF, completind ca Abiodun si Srhoj vor semna contracte cu Poli Timisoara. Marian Iancu a uitat de campania electorala pro Gica Popescu, declarind multumit ca „FRF e pe drumul cel bun. Mircea Sandu a aratat ca a ajuns acolo unde trebuie, in Comitetul Executiv al UEFA, ca ne-am integrat in Europa".

Cerere aprobata in aceeasi zi

Legitimarea celor doi jucatori la Timisoara a creat o noua problema pentru Iancu, deoarece numarul jucatorilor noneuropeni din lotul antrenat de Artimon a ajuns la noua, in timp ce regulamentele FRF permit doar cinci pe foaia de joc si trei simultan pe gazon. „Noi asteptam decizia Comitetului Executiv privind problema jucatorilor extracomunitari. Chestia asta ne doare pe noi cel mai mult. Vrem sa le fie recunoscute contractele, intocmite inainte de 1 ianuarie 2007, ca sa stim ce avem de facut dupa aceea. Daca nu, atunci s-ar putea sa trebuiasca sa le reziliem contractele, poate asta vor ei, poate vor sa-si gaseasca alte echipe. Putem pierde bani daca nu se rezolva situatia", a fost solicitarea lui Marian Iancu.

Rezolvata in aceeasi zi, ieri Comitetul Executiv hotarind ca echipele din prima liga sa poata folosi, pina in 2008, cinci jucatori extracomunitari simultan pe teren si sa inscrie un numar nelimitat in raportul oficial de joc.