Ungheanu nu stie, nu a vazut
Potrivit listei de prezenta, studiate de pedisti, in sala de plen la votul pentru motiunea anti-Macovei au fost prezenti 126 de senatori, 11 au fost absenti, iar 127 au votat. Democratii spun ca secretarului
Ungheanu nu stie, nu a vazut
Potrivit listei de prezenta, studiate de pedisti, in sala de plen la votul pentru motiunea anti-Macovei au fost prezenti 126 de senatori, 11 au fost absenti, iar 127 au votat. Democratii spun ca secretarului Senatului ii revenea sarcina de a urmari prezenta senatorilor in sala si de a consemna rezultatul votului si il arata cu degetul direct pe peremistul Mihai Ungheanu singurul care - sustin ei - ar fi putut sesiza diferenta dintre numarul senatorilor prezenti si numarul voturilor exprimate. Precizarile democratilor au venit dupa ce, in urma cu doua zile, o inregistrare video prezentata de liderul PD Adriean Videanu arata ca senatorul PRM Claudiu Tanasescu a bagat patru bile, in loc de doua, la votul dat de Senat asupra motiunii simple anti-Macovei. Senatorul prins cu frauda a sustinut ca a mimat votul dublu, pentru a face o farsa PD. In replica la acuzatiile democratilor, secretarul Senatului Mihai Ungheanu spune ca singura sa responsabilitate de votul pe motiune a fost sa faca apelul si sa-l transmita comisiei de numarare a voturilor. "Eu am iesit din rol, mi-am facut treaba si am plecat. Am citit o data, a doua oara numai absentii, dupa care am luat hartia, am semnat-o si am predat-o. Nu poti participa, daca nu esti ales in acasta comisie, pentru ca se considera ca influentezi rezultatul, intelegeti dumneavoastra ce vreau sa spun?", a explicat Ungheanu, pentru Mediafax, insistand ca singura sa atributie era aceea de a striga catalogul.
Vadim se face ca ploua
Seful peremistilor Vadim Tudor a promis ieri ca-l va sanctiona pe senatorul PRM Dan Claudiu Tanasescu, daca se va aduce "o dovada plauzibila" ca acesta a votat de doua ori la motiunea simpla anti-Macovei din Senat. El a spus insa ca nimeni nu poate dovedi ca Tanasescu a bagat patru bile in urma si a apreciat ca acuzatiile care ii sunt aduse senatorului PRM de PD sunt "o falsa problema" si reprezinta o tentativa a PD de a cere anularea votului din Senat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.