Parchetul instantei supreme a retinut noua membri ai unei grupari de crima organizata care aveau legatura cu clanul Clamparu, liderul gruparii, Eugen Blaga, nefiind gasit, existand presupunerea ca a plecat din tara. Acestia au fost ridicati in cad
Parchetul instantei supreme a retinut noua membri ai unei grupari de crima organizata care aveau legatura cu clanul Clamparu, liderul gruparii, Eugen Blaga, nefiind gasit, existand presupunerea ca a plecat din tara. Acestia au fost ridicati in cadrul descinderilor facute joi in mai multe locatii din judetul Sibiu, urmand sa fie prezentati judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.
Procurorii au dispus retinerea si punerea in miscare a actiunii penale fata de Nicolae Barac, Nicolae Busuioc, Lucian Cornel Toma, Ilarie Rotaru, Cristian Gheorghe Severin - pentru aderare la un grup infractional organizat si trafic de persoane, precum si a lui Marcel Pruna, Ioan Ovidiu Bozan si Ioan Turcu - pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane si lipsire de libertate in mod ilegal si a lui Nicolae Sandu - pentru aderare la un grup infractional organizat trafic de persoane si proxenetism. Potrivit Parchetului General, in perioada 2002 - 2005, membrii gruparii s-au asociat in vederea racolarii tinerelor romance, din zonele Sibiu, Alba si Valcea. Acestea proveneau din medii sarace, avand o situatie materiala precara, fiind ademenite sub promisiunea unui loc de munca bine platit in strainatate. Ele erau convinse sa accepte plecarea in Spania, acolo unde erau obligate sa se prostitueze. Potrivit Mediafax, pentru a le convinge pe tinere sa se prostitueze, membrii gruparii foloseau indatorarea acestora cu diverse sume de bani in Romania. Odata ajunse la destinatie, sumele pe care le datorau tinerele traficantilor se dublau. Acestia le opreau pasapoartele si utilizau amenintari verbale si fizice.
Clamparu, cautat de Interpol
Autoritatile romane si spaniole incearca fara succes sa-l prinda de ani buni pe Ion Clamparu, chiar daca multi dintre locotenentii si membrii gruparii sale se afla deja dupa gratii. Fan al lui Al Capone, Clamparu isi conduce din umbra imperiul crimei, oamenii sai actionand dupa regulile si pedepsele utilizate de Camorra italiana. Este extrem de greu de prins, doar cateva persoane avand contact direct cu el. Astfel reuseste sa-si coordoneze faptele criminale comise pe teritoriul Spaniei. El actioneaza si in alte tari din Europa, insa in Peninsula Iberica si-a cladit un imperiu al crimelor si terorii. Clamparu a fost trimis in judecata, in lipsa, printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Rechizitoriul ar putea fi un roman de succes despre culisele crimei organizate. Clamparu este insa de negasit. Vanat de autoritatile romane si de Interpol, Clamparu se dovedeste de neatins. Este ca o fantoma. Oamenii sai insa sunt peste tot in Spania. Seamana teroare, comit crime, fapte de o violenta iesita din comun. Sunt ca o caracatita. Sunt arestati zece, altii le iau locul. Ultima informatie despre cel mai de temut traficant de carne vie este din 2004. Atunci, intr-o nota informativa se preciza ca Ion Clamparu lucreaza la o firma din Madrid pentru 350 de euro pe luna si ca locuieste alaturi de garzi inarmate. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.