Documentul, la care au aderat si China, India, Africa de Sud si Brazilia, deschide calea pentru un nou acord international privind combaterea efectului de sera. In timpul reuniunii, SUA, China si India - state care au refuzat sa adere la protocolul d
Documentul, la care au aderat si China, India, Africa de Sud si Brazilia, deschide calea pentru un nou acord international privind combaterea efectului de sera. In timpul reuniunii, SUA, China si India - state care au refuzat sa adere la protocolul de la Kyoto - au fost in centrul atentiei. Senatorul american John McCain a vorbit despre o schimbare de atitudine a Washingtonului fata de incalzirea globala si a cerut Indiei si Chinei sa ia masuri. "Sunt convins ca am ajuns la un acord important, iar Congresul american va actiona, cu acordul administratiei de la Washington. Intrebarea este cu cata seriozitate va face acest lucru, dar cu siguranta vom aborda problema in forta, la inceputul sesiunii", a declarat republicanul McCain, citat de Mediafax. Evenimentul de la Washington intervine in contextul in care un raport al Grupului interguvernamental privind evolutia climei aprecia, in urma cu o saptamana, la Paris, ca activitatile umane, intre care utilizarea combustibililor fosili in special, sunt responsabile in proportie de 90% de incalzirea climei in ultimii 50 de ani, avertizand ca aceasta va duce la o crestere a nivelului marii cu 18, pana la 58 de centimetri, pana la sfarsitul secolului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.