Rezultatele financiare peste asteptari afisate de Transelectrica au animat tranzactiile bursiere, compania dominand piata pe toata durata sedintei, fiind devansata doar spre finalul sedintei de SIF Oltenia. Titlurile companiei au avut ieri o crestere
Rezultatele financiare peste asteptari afisate de Transelectrica au animat tranzactiile bursiere, compania dominand piata pe toata durata sedintei, fiind devansata doar spre finalul sedintei de SIF Oltenia. Titlurile companiei au avut ieri o crestere de 4,82% si au atins un nou maxim istoric, de 41,3 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor a urcat ieri pana la 5,602 milioane de lei, fiind tranzactionate 135.040 de titluri. Profitul Transelectrica s-a triplat in anul 2006 si a ajuns la 280,76 milioane lei, in timp ce cifra de afaceri a companiei a avut o crestere de 42% si a ajuns la 2,45 miliarde lei, comparativ cu nivelul de 1,71 miliarde lei atins in 2005, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori. Profitul net obtinut de Transelectrica in 2005 a fost de 82,3 milioane de lei. Avansul productiei de electricitate vandute, de la 1,7 miliarde de lei in anul precedent, pana la 2,45 miliarde de lei, a sustinut cresterea cifrei de afaceri a companiei. La sfarsitul anului trecut, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica estima un profit brut neconsolidat de 200 milioane lei si o cifra de afaceri de 2,38 miliarde lei, sub nivelul raportat de companie. In trimestrul patru al anului 2006, Transelectrica a obtinut un profit net de 117,65 milioane lei. Totodata, afacerile companiei au avut in ultimul trimestru al anului o crestere de 14,8% si au ajuns la 790,112 milioane lei.
Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni.
Transelectrica s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti pe 29 august 2006, pachetul de 10% din capital fiind tranzactionat la prima categorie a Bursei. Compania intentioneaza sa listeze la BVB un pachet suplimentar de 5% din actiuni, care vor reveni persoanelor deposedate de proprietati in regimul comunist.
Statul roman detine, prin Ministerul Economiei si Comertului, 76,5% din capitalul social al Transelectrica, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 13,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.